Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zmeny v doprave. Mesto ruší zastávky na Šafárikovom námestí
Zdielať na

Zmeny v doprave. Mesto ruší zastávky na Šafárikovom námestí

BRATISLAVA / Bratislava chystá dopravné obmedzenia! Mesto sa od 13. januára chystá zrušiť niekoľko zastávok MHD. Ide pritom o miesto, ktoré je dôležitým prestupovým bodom. Šafárikovo námestie. Nikto doteraz cestujúcich na to neupozornil...

Presmerovaná doprava, presunuté zastávky

Významný dopravný uzol na Šafárikovom námestí sa onedlho zruší. "13. januára sa spúšťa prvá etapa rekonštrukčných prác na Štúrovej ulici. Niektoré linky sa budú musieť presmerovať a niektoré zastávky sa budú musieť presunúť," uviedol hovorca Bratislavy Stanislav Ščepán. 

Na Štúrovej ulici bude predbežne na 3 mesiace vylúčená električková aj autobusová doprava a definitívne bude na Šafárikovom námestí zrušené obratisko autobusov. "Skomplikuje to samozrejme dopravu v meste," dodáva hovorca.

Cestujúci o tom nevedeli

Kto však ostane najviac paralyzovaný, budú zrejme cestujúci. Do dnešného dňa sa o presmerovaných spojoch nemali kde dozvedieť. "Neviem o tom," hovorí Bratislavčan. "Tu je aj prípoj na autobusy. Neviem, kto to vymyslel," hovorí Bratislavčanka.

Mestu sa však upozorniť ľudí sedem dní vopred zdá dostatočne dlhá doba. "Presmerujú sa električky s číslom 2,4,6,7. Čo sa týka Šafárikovho námestia, tam zmeny budú až neskôr a to bude súvisieť s rekonštrukčnými prácami na starom moste," dodáva hovorca Bratislavy.

Do 22 mesiacov by malo byť výsledkom, že po Štúrovej ulici budú môcť prechádzať električky obojsmerne a cez zrekonštruovaný Starý most budú môcť premávať až do Petržalky.

Zmeny v doprave od 13.1.2013

Linka Trasa
Električka č. 2linka 2 bude premávať v smere od ŽST Nové Mesto po zastávku Jesenského po stálej trase, odtiaľ bude pokračovať cez Nám. Ľ. Štúra, Rázusovo nábrežie, Nábr. arm. gen. L. Svobodu, tunel, Kapucínsku a od zastávky Poštová sa napojí na svoju stálu trasu k ŽST Nové Mesto.
Električka č. 4linka 4 bude premávať obojsmerne po Jesenského ul., kde obslúži aj v smere na Zlaté piesky zastávku Jesenského.
Električky 6,7linky 67 budú zlúčené do jednej linky s označením 6  a trasou:
  • Karlova Ves – nábrežie – Jesenského – Nám. SNP – Obchodná – ŽST Vinohrady.
  • Premávať bude naďalej len v čase špičiek pracovných dní s predĺženou dobou premávky večer do 20:00 z centra do Karlovej Vsi.
Autobus č. 78linka 78 bude za zastávkou Wüstenrot presmerovaná na Krupkovu ul., kde bude konečná zastávka Nové SND. V smere na Čiližskú pôjde z Krupkovej cez Pribinovu a Dostojevského rad, kde sa od zastávky Malá scéna napojí na svoju stálu trasu.
Autobus č. 95linka 95 bude premávať po okružnej trase:
  • Vyšehradská – ... – Bosákova – Most Apollo – Landererova – Dostojevského rad – Malá scéna – Vajanského nábrežie – Nám. Ľ. Štúra Most SNP – Einsteinova – Černyševského Muchovo nám. – Jantárová cesta ... – Vyšehradská
  • s jednosmerným zastavovaním na zastávkach Most Apollo, Landererova, Malá scéna, Nám. Ľ. Štúra, Most SNP, Aupark a Muchovo nám.; na svoju trasu v smere do Petržalky sa napojí od zastávky Farského
Autobus X13linka X13 bude skrátená po Námestie SNP s otáčaním cez Špitálsku, Rajskú a Dunajskú. Konečná zastávka Rajská bude situovaná pred vchodom do bývalého hotela Kyjev. Zastávky v úseku Hlavná stanica - Nám. SNP sa nemenia.

Zdroj: imhd.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy