Skoro jasno
15°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Aj kňaz je len chlap. Zaľúbil sa a bol suspendovaný
Zdielať na

Aj kňaz je len chlap. Zaľúbil sa a bol suspendovaný

BRATISLAVA / Zdá sa, že láska hory prenáša, a to aj na silno kresťansky založenej Orave. Jeden tamojší kaplán opustil svoj úrad. A zdá sa, že preto, lebo sa zamiloval.

Porušenie disciplíny

Kaplán mal 1. piatok odslúžiť svätú omšu, neprišiel, preto došlo k hrubému porušeniu pracovnej disciplíny. Veriaci v kostole ostali rozčarovaní, kaplána mali radi a na omšu sa tešili.

Bývalému kaplánovi sme volali, ale zrejme nechcel o tom rozprávať. Podľa miestnych sa vraj zaľúbil, a potom údajne odišiel z obce aj so ženou, ktorá nemala manžela.

Išiel si po svojom

"Čo by si o tom mysleli, sa to stáva, mal to robiť potajme? Keď nemal záujem o kňažstvo, tak si išiel po svojom. Každý sa rozhoduje, tak ako cíti. Keď nemal v  záujme o farárstvo, tak urobil to, čo treba," hovoria veriaci.

"Môžeme potvrdiť, že teraz už bývalý kaplán začiatkom tohto roka zanechal kňažskú službu, následne ho diecézny biskup napomenul, nakoľko na výzvu biskupa nereagoval, bol suspendovaný," tvrdí kancelár biskupského úradu Peter Majda.

Veriaci jeho odchod vzali skutočne kresťansky. "Nik ho neodcudzuje, nik," povedali. Avšak cirkev je zhovievavá a kaplán sa môže napriek všetkému vrátiť. "Ide o medicinálny trest, čo znamená, že kaplán sa môže vždy vrátiť," tvrdí Majda.

ilustrak cirkev

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy