Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Inštruktor nafúkal počas skúšok, zaplatil pokutu 800 eur
Zdielať na

Inštruktor nafúkal počas skúšok, zaplatil pokutu 800 eur

ŽILINA / Alkohol za volantom, aj napriek tomu, že zaň hrozia vysoké tresty, nie je na slovenských cestách ničím výnimočným. Stále sa nájdu vodiči, ktorí riskujú a za volant si sadnú aj napriek tomu, že pili. V Žiline však policajti riešili skutočne zaujímavý prípad.

Vyjadrovať sa nechceli

V žilinskej pobočke autoškoly so sídlom v Senici sa k incidentu vyjadriť nechceli. Pokúšali sme sa spojiť aj s majiteľom. Telefón nám ale nedvíhal a na SMS správu nereagoval.

Policajti totiž zastavili autoškolu a žiakovi aj inštruktorovi dali fúkať. Jeden z nich si do auta sadol a to aj napriek tomu, že pil. "U inštruktora sme zistili požitie alkoholických nápojov," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Baloghová.

Za chrbtom mu sedel dopravný policajt

Čo je v prepočte 0,33 stotín promile alkoholu v krvi. Zarážajúce je, že inštruktor si v takomto stave sadol do auta počas záverečných skúšok. Za chrbtom mu tak sedel aj dopravný policajt.

Informácia o výmene inštruktora priamo počas skúšok, sa medzi žilinskými  autoškolami rozšírila veľmi rýchlo. Takýto prešľap je podľa nich v ich profesii neprípustný. "Mali by ísť príkladom," tvrdí majiteľ konkurenčnej autoškoly Peter Kubišta.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy