Jasno
14°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Viliam si sadol za volant opitý. Nafúkal viac ako 2,5 promile!
Zdielať na

Viliam si sadol za volant opitý. Nafúkal viac ako 2,5 promile!

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Ďalší opitý vodič za volantom. 49-ročný Viliam z Beckova sa postaral o poriadny rozruch na jednom zo sídlisk v Novom Meste nad Váhom. Bol taký opitý, že nevládal ani poriadne stáť na nohách, nieto ešte šoférovať. Napriek tomu sa o to pokúsil.

Na parkovisku zdemoloval 3 autá

Štyridsaťdeväťročný Viliam z Beckova dal do pozoru takmer celé sídlisko v Novom Meste nad Váhom. Muž vraj oslavoval u kamarátky, s ktorou sa pohádal a tak sa rozhodol ísť domov. To, že ledva stál na nohách, mu nezabránilo, sadnúť si za volant.

Jeho jazda po parkovisku sa nezaobišla bez následkov. Už po pár metroch narazil do zaparkovaného auta, o niečo ďalej to schytalo ďalšie vozidlo. Na mol opitý vodič následne úplne stratil orientáciu, vyšiel na trávnik a svoju spanilú jazdu zavŕšil nárazom do Škody Felicia. Tá skončila v zábradlí. Zasiahnuť museli obyvatelia sídliska.

 "Chcel pokračovať v jazde. My sme však zavolali políciu, pretože bol očividne pod vplyvom alkoholu. Mohol niekoho zabiť," vraví jeden z obyvateľov sídliska. 

Taxikárovi by zaplatil 10 eur

"49-ročný Viliam bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 2,67 promile alkoholu v dychu. Na poškodených autách vznikla škoda predbežne vyčíslená na 600 eur ," potvrdila trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Za tento skutok mu hrozí obvinenie z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky, za čo je v zmysle zákona až ročné väzenie," doplnila Antalová.

Viliam zrejme svoj vodičák tak skoro neuvidí. Na okrem toho bude musieť pre alkohol za volantom zaplatiť aj mastnú pokutu. Pritom, ak sa po prepitom večeri nechal zviesť domov taxíkom, vyšlo by ho to na 10 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy