Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V domove seniorov našli zbrane, ukrýval ich dôchodca (67)
Zdielať na

V domove seniorov našli zbrane, ukrýval ich dôchodca (67)

PREŠOV / V jednom z domovov pre seniorov v Prešove mali nelegálne ozbrojeného klienta. Muž, ktorý nie je držiteľom zbrojného preukazu, mal pri sebe pištoľ a náboje. Tie zaistili policajti a začali trestné stíhanie pre nedovolené ozbrojovanie.

Zbraň kúpil od kamaráta

V domove pre seniorov našli krátko pred obedom u jedného z klientov strelnú zbraň a pri nej 80 kusov streliva. 67-ročný dôchodca pritom nie je držiteľom zbrojného preukazu. Zbraň údajne kúpil od svojho kamaráta ešte pred desiatimi rokmi.

Vo štvrtok ju náhodne objavila jedna z ošetrovateliek. "Je mojou povinnosťou to ohlásiť polícii," hovorí majiteľ domu seniorov Jozef Dobrovič. Polícia si z domova pre seniorov odniesla zbraň i strelivo. Tie budú zaslané na expertízne skúmanie. Ostatní dôchodcovia si nič podozrivé nevšimli. 67-ročný muž bol bezproblémovým klientom.

Trestné stíhanie pre nedovolené správanie

V sociálnom domove býva už 9 rokov. Polícia teraz preveruje okrem iného aj to, odkedy bola zbraň  do zariadenia pre seniorov donesená. Policajný vyšetrovateľ podľa vyjadrenia krajskej policajnej hovorkyne Jany Migaľovej už začal v tomto prípade trestné stíhanie pre nedovolené ozbrojovanie.

Obyvatelia domova o ničom ani len netušili. Niektorí si akurát všimli policajtov na chodbe. 67-ročný klient domova si teraz poriadne zavaril. Zatiaľ nikto nebol obvinený. Avšak kúpiť neregistrovanú zbraň a mať ju u seba i keď človek nie je držiteľom zbrojného preukazu, je za hranicou zákona.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy