Jasno
13°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Susedom znepríjemňuje život štekanie, zákony sú prikrátke
Zdielať na

Susedom znepríjemňuje život štekanie, zákony sú prikrátke

MOČA / Štekajú vraj preto, že sú to psy a nenaučili ich mňaukať. Tak obhajujú príbuzní mladého muža, ktorý uprostred dediny chová 6 psov rôznych bojových plemien. Z neustáleho štekotu už majú hrôzu ľudia z celej ulice. Platné zákony sú na to však prikrátke.

Majiteľ: štekanie je ich práca

Susedia už dva roky počúvajú štekot a nevedia, čo si s tým počať. "Najskôr jedného psa doniesol a potom stále viac. Bolo ich tu už aj 12," hovorí susedka.

"Sú agresívni. Stále to počuť, aj v noci aj cez deň," hovorí suseda. Na dvore neobývaného domu je teraz 6 psov. Hlučná svorka ruší obyvateľov ulice. Majiteľ má pre ich jedinú odpoveď. "Musia štekať, to je ich práca," hovorí majiteľ psov Štefan Simsik.

"Tie psy sú bojové psy. Nie stále štekajú. Nie naraz a nie od rána do večera,"
hovorí matka majiteľa psov.

Nepomohla ani petícia

Obyvatelia ulice spísali petíciu. "On si hovorí, že si vo svojom dvore robí to, čo chce," hovorí susedka. "Vyrúbili sme všetky pokuty, na ktoré máme právo na základe VZN. Ťažká je situácia, keď niekto nie je súčinný a nie je tam snaha riešiť," hovorí starosta obce Moča (okr. Komárno) Banai Tóth Pál.

Podľa platného nariadenia obce môže majiteľ chovať psa najmenej 10 metrov od suseda, inak potrebuje jeho písomný súhlas. Napriek tomu si s ním nevedia dať rady. "Jedna z takých možností je, že z mesiaca na mesiac vyrúbiť na neho maximálnu pokutu, aj 60 eur na každého psa," tvrdí starosta obce.

Preloží ich inde, sľubuje

Ako sa stará mladý chovateľ o svoje psy sa cez plot zistiť nedá.  Isté však je, že daň za psov, ako aj pokutu, ktorú mu obecný úrad vyrubil, zatiaľ ešte nezaplatil. Prisľúbil však nápravu. "Pre pokoj v dedine ich do jari preložím na koniec záhrady," sľubuje majiteľ psov.

Podľa všetkého však toto mladík sľubuje už druhý rok. "Uvažuje sa ešte na podaní celej veci na políciu s tým, že daný pán ignoruje rozhodnutia obecného zastupiteľstva," dodáva starosta Moče.

Mária nadáva susedom...

Toto nie je ojedinelý prípad, kedy sa obyvatelia ulice sťažujú na svojho suseda či susedku. V Zemplínskych Hámroch (okr. Snina) si nevedia poradiť so ženou, ktorá vraj od rána do večera nadáva tak vulgárne, že sa pri tom musia červenať. Podľa starostu obce striehne na každého, kto vkročí na ulicu pred jej domom a hneď spustí lavínu vulgarizmov. VIAC TU.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy