Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
POZOR DRAŽBA! Tento anjel môže byť Váš, pomôžete
Zdielať na

POZOR DRAŽBA! Tento anjel môže byť Váš, pomôžete

BRATISLAVA/VRANOV NAD TOPĽOU / Videli ste už niekedy skutočného anjela? Tak sa dobre pozerajte. Je síce trocha objemnejší, váži asi 300 kg a meria takmer 3 metre. Pre spoločný projekt Televízie JOJ a Nového Času Srdce pre deti, tento skutočný drevený skvost vytesali na Strednej odbornej škole drevárskej vo Vranove nad Topľou. Ak chcete, môže byť aj váš.

Študenti sa na soche poriadne nadreli

Študenti z vranovskej SOŠ drevárskej vyrobili z kusu dreva nádherného anjela. Trvalo to dlhých deväť mesiacov. Hotové dielo sa rozhodli venovať do dražby pre Srdce pre deti.

Anjel sa už medzitým presunul z východu do Bratislavy a stojí na nábreží Dunaja. Tu bude tento skvostný anjel vystavený, pre všetkých, ktorí si chcú sochu pozrieť zblízka. Nie je vylúčené, že ten, komu sa zapáči bude aj patriť. Anjela si totiž bude môcť vydražiť.

"Sme radi, že sme mohli priniesť tento nádherný kúsok žijúceho dreva až sem - do Bratislavy a priniesť radosť deťom, ktoré to potrebujú," povedal riaditeľ školy Igor Šesták, ktorý je na dielo svojich študentov veľmi hrdý.

Ako sa do aukcie môžete zapojiť?

Ako sa zapojiť? Pošlite SMS v tvare NC(medzera)ANJEL(medzera) ponúknutá suma v eurách na číslo 6664. Vyvolávacia cena je 100 eur! Minimálna suma na prihodenie je 20, maximálna 200 eur.

Dražba anjela je projektom televízie JOJ a Nového času. Všetky finančné prostriedky, za ktoré bude anjel vydražený, poputujú na zbierku Srdce pre deti. Dražba potrvá do 15. decembra.

SMS-ka pre dobrú vec. ĎAKUJEME!

Srdce pre deti môžete podporiť aj zaslaním prázdnej SMS v hodnote 5 EUR na číslo 871. Službu podporujú všetci traja mobilní operátori. Hodnota SMS je vďaka operátorom konečná a v plnej výške používaná na pomoc deťom, keďže režijné náklady projektu hradí denník Nový Čas. Srdce pre deti využíva verejnú zbierku Nadácie Pontis registrovanú ministerstvom vnútra. POHYB VAŠICH PEŇAZÍ sa dá SLEDOVAŤ ONLINE.

Srdce a jeho história

Springer prišiel na charitatívny nápad v roku 1978. V rádiu sa dopočul, že každoročne následkom dopravných nešťastí zahynie na cestách v Nemecku takmer 1 500 detí. Na väčšine miest totiž chýbali semafory či priechody pre chodcov.

Vydavateľ Springer sa rozhodol, že to tak nenechá a do veci zaangažoval denník Bild. A ukázalo sa, že práve sila najväčšieho tlačeného média v Európe môže ľudí zmobilizovať pre dobrú vec. 

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy