Skoro jasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Srdce pre deti bije aj pre Katku (17). Dostala vozík
Zdielať na

Srdce pre deti bije aj pre Katku (17). Dostala vozík

BRATISLAVA / 17-ročná Katka sa narodila ako zdravé dieťa, ale po pár rokoch prišla osudová rana - diagnostikovali jej nevyliečiteľnú chorobu, ktorá ju pripútala na vozík. Sama dokáže zdvihnúť len zápästia a tak potrebuje neustálu starostlivosť. Pomáha mama, priateľ, ale aj škola. No a teraz pomohla aj Nadácia Pontis a Srdce pre deti. Katka dostala nový špeciálny vozík.

Je také slniečko

Novy vozík Katke spôsobil taky menší šok a hoci inokedy vraj rozpráva viac než dosť, zrazu nemala slov. "Teraz je trošku prekvapená, čo som aj očakávala, že sa zasekne. Ona inak neskutočne veľa rozprava, je také slniečko," opisuje mama Yveta.

"Tento vozík má podložku, na tom predtým som nemala podložku, takže je to pohodlnejšie, netlačí to," vysvetľuje Katka. Katka študuje na obchodnej akadémii v prvom ročníku. Išlo jej to celkom dobre, kým sa nerozhodla, že dobrovoľne prepadne. Zbierala pätorky ako na bežiacom páse - a dôvod? Jej sestra Simonka chodila o ročník nižšie.ň

Zomrela jej sestra

Katka, aj kvôli zdravotným problémom, ročník nakoniec skutočne opakovať musela. Vytúženú spoločnosť Simonky si však vôbec neužila. V máji sa totiž stalo to, čo nikto nečakal - Simonka zomrela.

"Som sa dala kvôli tomu potetovať. Sú to také dve stuhy, a dve ruže - jedna som ja a druhá je sestra," vysvetľuje. Katka je jedno zo stoviek deti, ktorým nadácia Pontis a projekt Srdce pre deti tento rok pomohol.

SMS-ka pre dobrú vec. ĎAKUJEME!

Srdce pre deti môžete podporiť zaslaním prázdnej SMS v hodnote 5 EUR na číslo 871. Službu podporujú všetci traja mobilní operátori. Hodnota SMS je vďaka operátorom konečná a v plnej výške používaná na pomoc deťom, keďže režijné náklady projektu hradí denník Nový Čas. Srdce pre deti využíva verejnú zbierku Nadácie Pontis registrovanú ministerstvom vnútra. POHYB VAŠICH PEŇAZÍ sa dá SLEDOVAŤ ONLINE.

Srdce a jeho história

Springer prišiel na charitatívny nápad v roku 1978. V rádiu sa dopočul, že každoročne následkom dopravných nešťastí zahynie na cestách v Nemecku takmer 1 500 detí. Na väčšine miest totiž chýbali semafory či priechody pre chodcov.

Vydavateľ Springer sa rozhodol, že to tak nenechá a do veci zaangažoval denník Bild. A ukázalo sa, že práve sila najväčšieho tlačeného média v Európe môže ľudí zmobilizovať pre dobrú vec. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy