Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nemajú čo jesť, tak kradnú krmivo pre zvieratá
Zdielať na

Nemajú čo jesť, tak kradnú krmivo pre zvieratá

SPIŠSKÁ BELÁ / Policajti zo Spišskej Belej už neriešia len zlodejov dreva. Zamestnávajú ich aj zlodeji krmiva, ktoré je určené zvieratám na prezimovanie. Krmivo je totiž zložené aj z vyradených zemiakov a to zlodejov láka. Jeden z nich sa tešil na dobrý obed, ale jeho hrniec ostal prázdny.

Tešil sa, že navarí obed

"Nechaj tam tie vrecia," kričali policajti na zlodejov krmiva pre zvieratá. Niektorí ich nechali na kope, iní sa s vrecami na chrbte rozutekali po lese. Jedného neodradili ani policajti a kráčal s úlovkom popri ceste. Údajne začali niektorí obyvatelia Ihlian a Jurského chovať prasatá a krmivo vraj kradnú práve pre ne.

No 50-ročného Romana sme touto fámou dobre pobavili. "Hovorí sa, že prasiatká budeme chovať, hej? Jesť nemáme čo," hovorí. Romana nesklamala ani tak pokuta, ako to, že musel zemiaky určené pre zvieratá vrátiť. Tešil sa, že z nich navarí dobrý obed.

Nekradnú len krmivo

Poľovníci sú v okolí Spišskej Belej, Ihlian a Jurského už zúfalí. Chcú sa zodpovedne postarať o zvieratá na zimu, ale zlodeji sú rýchli. "Situácia je už roky rovnaká. My nasypeme a zver to nestihne zožrať, lebo skonzumuje to niekto iný," informuje hospodár Peter Firek. Lesná naháňačka zlodeji verzus poľovníci a polícia sa tak opakuje každý rok.

Tresty sú nízke a osadníci múdri. Okolité lesy majú dobre naštudované a je ich veľa. "Oni sú permanentne v lese. Nielen že rozkrádajú naše veci, ale kradnú aj drevo a všetko, čo sa dá speňažiť," tvrdí Firek. Slová poľovníka sa potvrdili aj teraz.

Kým belánski policajti riešili Romana, na druhej strane kopca, lesná stráž prichytila ďalších dvoch. Nie s krmivom, ale s drevom. Aj ich policajti vypočuli a všetko zdokumentovali. "Ide zima, nemáme čím páliť," hovorí jeden z nich.

Téme sa venuje reportérka Zuzana Pojedincová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy