Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zlodeji bez zábran! Postihnutému Františkovi (51) ukradli dáždnik
Zdielať na

Zlodeji bez zábran! Postihnutému Františkovi (51) ukradli dáždnik

ZLATÉ MORAVCE / V dnešnej dobe už zlodeji nemajú žiadne zábrany. V Zlatých Moravciach si trúfli na mentálne postihnutého muža, ktorý je navyše aj slepý. Kým v potravinách čakal na sestru, napadli ho a ukradli mu jednú vec, ktorú mal pri sebe. Obyčajný dáždnik za pár eur.

Sestra: trúfli si na chudáka

"Ja to považujem za veľký hyenizmus. To sa ani nedá povedať, najhrubšieho zrna. trúfli si na chudáka," hovorí Jana, sestra oradnutého. Františka (51), ktorý trpí Downovým syndrómom a je aj slepá, postavila sestra ku košíkom v potravinách a na pár minút si odbehla nakúpiť.

V obchode boli súrodenci krátko po obede a v tom čase tam bolo dosť veľa ľudí. Žena sa asi po 5-ich minútach vrátila k bratovi a našla ho poriadne vystrašeného. "A prídem späť a on už plakal a dáždnik kde máš Ferko, že ukradli mi," opisuje Jana.

Zlodeji ho mali aj napadnúť

Pani Jana mala čo robiť, aby Ferka upokojila. Ten stále opakoval, že ho okradli a napadali. Dostal údajne aj  po hlave. "Tresol mi do hlavy," hovorí František. "Videl Ďurka jak sa povie, že je sám. Zobral dáždnik ešte dobre, že jeho nezobral," hovorí sestra.

Postihnutému mužovi zlodej spôsobil poriadnu traumu. V noci ani nemohol spať. Aj keď išlo o dáždnik za pár eur, pre ženu bol aj pamiatkou na zosnulého manžela. "Pre mňa veľa znamenal, lebo raz ho manžel kúpil na Vianoce," hovorí pani Jana. Tí je v šoku. O brata sa stará už 20 rokov a s niečim takýmto sa ešte nestretla.

Ferko je veľmi priateľský a citlivý, vysvetliť mu však, prečo si niekto na neho trúfol je takmer nemožné. Z toho čo sa stalo, sa bude ešte dlho spamätávať. "Niekto si dovolí na bezbranného človeka, tak to je už vrchol drzosti," uzatvára pani Jana.

Téme sa venuje reportérka Diana Pavlisová. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy