Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jozefa (†59) dokopali štyria muži pre 100 eur, zomrel
Zdielať na

Jozefa (†59) dokopali štyria muži pre 100 eur, zomrel

ŽAKAROVCE / 59-ročný muž zo Žakaroviec v okrese Gelnica sa stal obeťou štvorice mladíkov. Okradli ho a poriadne zbili. Motívom boli zrejme peniaze, keďže dôchodca v čase prepadu dostal dôchodok a mal pri sebe aj výhru z automatov.

Vyhral v automatoch

59-ročného Jozefa chytili 4 muži na ulici po návrate z krčmy. Keď Jozefa zbili, ukradli mu 100 eur. "Desiateho mal dôchodok a jedenásteho vyhral na automatoch. Na druhý deň ho okradli," hovorí obyvateľka Žakaroviec. Muži sa približne polhodinu po prvom útoku vrátili opäť k dôchodcovi. Tentokrát ho zbili a opäť okradli pri jeho dome. Silne kopance videli susedia. "Kopali do neho a on kričal aby ho nebili," dodáva miestna obyvateľka.

Nevládne telo ležiace na dvore uvidela v noci Jozefova suseda. Tá sa na kameru vyjadriť nechcela. Povedala, že sa ho opýtala čo sa mu stalo. Jozef jej odvetil ze je v poriadku a išiel domov. Na druhy deň ráno Jozef ležal na ceste pred domom. Našli ho pracovníci aktivačných prác, poskytli mu prvú pomoc. "Keď sme ho zbadali, vedeli sme že je s ním zle. So susedom sme ho prevrátili a snažili sme sa mu pomôcť. On len chrčal," povedala pracovníčka aktivačných prác Jana Jánová.

Zomrel v nemocnici

Mužovi zavolali záchranárov, tí ho previezli do Krompašskej nemocnice. Pre vážne zranenia hlavy bol transportovaný do Košíc. Tam ho operovali. "Po operácií a stabilizácií bol pacient preložený späť na chirurgické oddelenie odkiaľ bol preložený na doliečovacie oddelenie v Gelnici," uviedla hovorkyňa záchrannej skupiny Marta Csergeová.

Tam svojim zraneniam podľahol. Štyrom páchateľom povodne hrozil trest za lúipež a porušovanie domovej slobody na 3 až 8 rokov. Keďže Jozef zomrel, policajti skutok prekvalifikujú. "Prípad prevzal krajský policajný vyšetrovateľ v Košiciach a daný skutok prekvalifikuje na obzvlášť závažný zločin lúpeže s následkom smrti. Páchateľom hrozí za tento skutok trest odňatia slobody až na 15 rokov," upresnila hovorkyňa košickej polície Jana Mésarová.

Téme sa venuje reportér Matúš Gavlák. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy