Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Deti (13,14) okradli starostu, pritom sú rodina
Zdielať na

Deti (13,14) okradli starostu, pritom sú rodina

RICHNAVA / Starosta obce Richnava na Spiši (okr. Gelnica) ma problémy s kriminálnikmi. Jeho rodinu opakovane vykrádajú a dočinenia mal už aj s podpaľačmi. Naposledy vykradli dom jeho dcéry.

Stopy vedú do miestnej osady

Políciu priviedli stopy do miestnej osady. Jeden z mladíkov, ktorý je podozrivý z krádeže, je vraj dokonca starostov príbuzný. Zlodeji sa do domu vlámali podvečer, keď už bola tma a majitelia boli preč.

Z domu ukradli takmer všetko oblečenie a zo suterénu dokonca ukradli aj práčku. "By som povedal, že šaty sú šaty, ale to plastové okno čo rozbili, plus robota. To je najhoršie," hovorí Vladimír Pokuta, starosta Richnavy.

Navyše to nebolo prvýkrát, čo mal starosta starosti s kriminálnikmi. Jeho rodinu už navštívili aj podpaľači.  "Podpálili dcére dom. Tu potom manželke obchod vykradli," dodáva starosta.

Kradli chlapci (13,14)

Po poslednom vlámaní do domu jednej z dcér starostu, policajti vypátrali dvoch podozrivých. Obaja sú z miestnej osady. Ukradnuté veci našli u nich doma. O tom, odkiaľ ich mali, vraj svojim rodičom klamali. "Ja som sa ho pýtala, odkiaľ to zobral a on povedal, že z kontajnera," hovorí matka jedného z obvinených chlapcov.

"Krompašskí policajti vypátrali dvoch páchateľov vo veku 13 a 14 rokov. Odcudzené veci páchatelia dobrovoľne vydali polícii," uviedla Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

Okradol rodinu

"Ja si myslím na rodičov, že rodič vie, čo mu decko donesie do chyži," uviedla Gabriela Pokutová, manželka starostu. "Ja keby som vedela, že odkiaľ zobral, tak by som odniesla naspäť, lebo to je moja rodina," hovorí matka podozrivého chlapca.

Prečo sa práve rodina starostu stala v poslednom období terčom kriminálnikov, sám nevie. Priznáva však, že o podozrivých mal nejaké tušenie. "Ešte sa vám smeje do očí, to je najhoršie," hovorí starosta Richnavy, Vladimír Pokuta. "14-ročnému obvinenému hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. Druhý z dvojice vzhľadom na svoj vek nie je trestnoprávne zodpovedný," uviedla Jana Mésarová.

Téme sa venuje reportérka Daniela Jureková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy