Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Streľba na psov v Kameníne. Stojí za tým starosta, tvrdia obyvatelia
Zdielať na

Streľba na psov v Kameníne. Stojí za tým starosta, tvrdia obyvatelia

KAMENÍN / Zvrátené praktiky alebo závisť neprajníkov? V Kameníne sa vraj začínajú diať čudné veci. V posledných dňoch tu zastrelili dvoch psíkov, ktorí utiekli svojim majiteľom. Obyvatelia hovoria, že za všetkým je starosta. Ten však obvinenia odmieta.

Obyvateľka obce: Je to ako western

To či ide o priestupok proti majetku, alebo ohováranie, riešia policajti. "To je ako western, podľa mňa," hovorí obyvateľka obce. "Vraj starostovi niečo vzalo sliepky. Je poľovník a vraj zastrelil dvoch psov. Možno si ich pomýlil s líškou...," dodáva ďalšia obyvateľka obce.

To, že vlčiak a maďarská vyžla boli zastrelení je zrejme zatiaľ jediný fakt. Ich majitelia sa nechceli k veci vyjadriť. Ľudia v dedine vedia len to, čo začujú. "Nie nie, starosta nestrieľa. On je poľovník. Vie o tom, že nemôže strieľať," hovorí obyvateľ Kamenína.

Majiteľ našiel našiel na smetisku

Zastrelenú vyžlu mal majiteľ nájsť na druhý deň na smetisku v strede dediny. "Majiteľ počul výstrel, tam išiel osobne, že pán starosta, jedine ty si mohol streliť, a on že nie, nie a potom majiteľ tam našiel krvné stopy, jak išiel, našiel tých psov zastrelených," hovorí obyvateľ obce.

"Po prvé, som poľovný hospodár, čiže ovládam poľovný zákon a po druhé absolútne sa od toho dištancujem. Také nemôže pripadať do úvahy v žiadnom prípade," uviedol Jozef Grman, starosta obce.

Dedinčanom vadia starostove zmeny

Do kresla starostu si Jozef Grman sadol pred 10-timi mesiacmi. Tvrdí, že obvinenia sú vykonštruované, pretože vraj začal riešiť nezrovnalosti svojho predchodcu. "Určite pár ľuďom v dedine to vadí. Niekde aj oni boli zainteresovaní, ja sa k tomu nebudem vyjadrovať. Nech to riešia orgány činné v trestnom konaní," dodáva starosta obce Kamenín.

Polícia rieši jeden prípad zastreleného psa, majiteľ toho druhého totiž prípad neohlásil. "V uvedenej veci sme prijali oznámenie, ktoré prešetrujeme ako priestupok proti majetku," uviedla Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ Nitra.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy