Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Po záhrade sa im plazil veľhad kráľovský
Zdielať na

Po záhrade sa im plazil veľhad kráľovský

TRNOVEC NAD VÁHOM / Istá rodina z Trnovca nad Váhom zažila poriadny šok. Na ich dvore pri rodinnom dome sa plazil veľhad kráľovský. Zhruba dvojmetrový had vystrašil nielen ich. Plné ruky práce s ním mali hasiči, aj špecialisti z útulku.

Ratovala najprv psa

Nevítaná návšteva naháňala rodine strach. Zviera sa plazilo po dvore a nikto netušil kam sa vyberie. "Tam má pes búdu myslela som, že pôjde do búdy, ale on sa plazil ďaleko až do druhej záhrady," hovorí majiteľka domu.

Pani Klára v prvom rade ratovala sučku Tinu, ktorá behala po dvore. Pre istotu zutekala aj ona. Ide totiž o takzvaného škrtiča. Všetko napokon oznámili na tiesňovú linku. Na miesto prišli hasiči. Aby had neušiel ďalej, prikryli ho sudom. Pomáhali aj špecialisti z útulku.

Had bol stratený dva dni

"Ten had je nebezpečný pre domáce zvieratá a pre malé mačiatka, hydinu," dodáva František Kubíček z útulku zvierat. K domu napokon prišiel aj majiteľ hada, ktorý vytušil, že sa tu niečo deje. Priznal sa, že had mu ušiel pred dvoma dňami.   

"My sme grilovali a bol otvorený balkón, a tak sa to stalo,” tvrdí majiteľ hada. Samičku veľhada kráľovského si majiteľ odniesol domov. Údajne teraz urobí opatrenia, aby viac neušla.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy