Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Dom mi podmáča susedova žumpa, vraví Ľudmila
Zdielať na

Dom mi podmáča susedova žumpa, vraví Ľudmila

HERMANOVCE / Pani Ľudmila tvrdí, že roky rokúce bojuje proti vode na svojom pozemku. Domnieva sa, že je to voda zo susedovej žumpy. Sused sa k sporu nevyjadruje a starosta tvrdí, že to je voda z jej žumpy. Začarovaný kruh asi vyrieši len súd.

Susedské vzťahy sú na bode mrazu

Pani Ľudmile nedajú spávať susedia už 13 rokov. Vlhké múry, mokré mapy na stenách. V týchto suchách je to podľa slov domácej panej lepšie, ale je presvedčená, že za všetko podľa nej môže susedova žumpa.

"V kuchyni som dávala drevenú podlahu novú, lebo som všetko mala zhnité," hovorí pani Ľudmila. Susedské vzťahy sú tu na bode mrazu. Majiteľom domu od vedľa sme chceli ponúknuť priestor na vyjadrenie. Napriek tomu, že z domu sa ozývali hlasy, nikto neotváral.

Musí to riešiť, inak jej spadne dom

Do redakcie nám potom poslali email, no nechcú, aby sme ho zverejnili. Odkiaľ teda je tá voda, ktorá podmáča dom pani Ľudmily, ostáva záhadou. Na susedské spory sme sa preto chceli opýtať starostu. No keď sa dozvedel, prečo sme prišli, nechcelo sa mu dvakrát hovoriť.

"Ona má žumpu priamo pred domom, ktorú ešte nikdy neťahala, jej zateká z vlastnej žumpy," tvrdí starosta obce Hermanovce Rudolf Šeliga. Pani Ľudmila to odmieta. Pozemok odvodnila drenážou, základy zabezpečila izoláciou, no ani to nepomohlo, čo potvrdil aj jeden z robotníkov.

Dala si spraviť i znalecký posudok. Po slovách znalca je pripravená brániť sa súdnou cestou. "Povedal, že to mám riešiť, lebo mi dom spadne na hlavu," dodáva Ľudmila.

Téme sa venuje reportér Vladimír Jurek. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy