Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Hasič (33) je po útoku opilca v kóme!
Zdielať na

Hasič (33) je po útoku opilca v kóme!

ŠAĽA / Jedna rana päsťou od muža, ktorý ovláda bojové umenia, zmrzačila 33-ročného hasiča zo Šale. Po útoku upadol do kómy a hoci sa prebral, zostal ochrnutý. Pomôcť by mu mohlo liečenie, na ktoré ale jeho rodičia - dôchodcovia, nemajú peniaze.

Hasiča napadol opitý muž v bare

Útok sa stal v bare v Šali. Daniel tam sedel aj s kamarátkami. Prišiel tam aj opitý muž, ktorý ovláda bojové umenia. Na hasiča mal zaútočiť pre fľašu, ktorú sám rozbil.

Daniel skončil s krvácaním do mozgu v nemocnici a upadol do kómy. Z tej sa akoby zázrakom prebral. Radosť, ale vystriedali obavy. Sám nedokáže urobiť v podstate nič. "Ľavú stranu má nehybnú," hovorí jeho otec.

Rodičia chodia za synom takmer každý deň. Nevadí im, že nemocnica sa nachádza 30 kilometrov od ich bydliska. Pomáhajú aj súrodenci a celá rodina.  

Danielovi, ktorý miloval život, by mohla pomôcť hyperbarická komora. Rodičia na dôchodku ju ale nemajú z čoho zaplatiť. "Stálo by to do 10 000 eur," vraví chlapcova matka.

Rodina nemá na liečenie peniaze

Syna sa snažia všetko učiť od znova, bez liečenia to bude mať ale ťažké. Rodinu trápi aj to, že útočník, ktorý všetko spôsobil, stále behá po slobode. "To je časová bomba. To hocikedy, keď si vypije, môže niekomu ublížiť opäť," hovorí otec.

"Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví a čakáme na vypracovanie znaleckého posudku z oblasti zdravotníctva," potvrdila nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Téme sa venuje reportérka Diana Pavlisová. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy