Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Uniesol mi syna do zahraničia a úrady mu pomohli, tvrdí matka
Zdielať na

Uniesol mi syna do zahraničia a úrady mu pomohli, tvrdí matka

KOMÁRNO / 34-ročná žena z Komárna, ktorá sa súdi s talianskym manželom o dieťa, ho zrejme tak ľahko neuvidí. Do školy v piatok prišla sudkyňa, úradníci a polícia. Bez toho, aby o niečom tušila, chlapčeka zobrali a odovzdali otcovi. Keď sa o tom mama dozvedela, psychicky sa zrútila.

Museli ju ošetriť záchranári

Na základe rozhodnutia súdu prišiel do školy po malého Axela jeho otec, sudkyňa s políciou a úradníkmi. Všetko bolo zrejme načasované, tak, aby sa pani Agáta nedokázala brániť. List, v ktorom sa píše, že dieťa zoberú zo školy o 9-tej, dostala o pol hodinu neskor.

"Že o 9-tej zobrali Axela. Tak som išla do školy a už tam nebol," opisuje matka chlapca Agáta. Z toho čo sa stalo, sa žena psychicky zrútila. Ošetriť ju museli aj záchranári.  

On sa otca bojí, nerozumie mu

Zúfalá matka si myslí, že manžel jej syna uniesol a pomáhali mu v tom naše úrady. Ako bude malý školák v Taliansku teraz žiť, si jeho mama nevie ani predstaviť. Chlapček totiž hovorí iba po maďarsky a jeho otec len po taliansky.

"Keď ho niečo bolí, nevie to povedať. On toho otca už nepozná, on sa ho bojí," dodáva matka. Pani Agátu vraj manžel týral, a preto je už dva roky na Slovensku. Súd ešte v auguste rozhodol, že dieťa sa musí vrátiť do miesta obvyklého pobytu, čo je v tomto prípade Taliansko.

Téme sa venuje reportérka Diana Pavlisová. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy