Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Po diaľnici pobehoval pes, záchranári ho lákali na kura
Zdielať na

Po diaľnici pobehoval pes, záchranári ho lákali na kura

NITRA / Na diaľnici pri Nitre opäť vodičov ohrozoval pes. Vlčiaka, ktorý tam pobehoval medzi autami, naháňali ľudia z útulku niekoľko hodín. Nie je vylúčené, že sa ho majiteľ zbavili iba preto, lebo nebol ochotný zaplatiť za povinný čip.

Pes pôsobil zmätene

Vlčiak pobehujúci pomedzi autá pôsobil zmätene a hrozilo, že ho niekto zrazí. Sučku nemeckého ovčiaka ratovali špecialisti z útulku. Tá však pred nimi utekala a skrývala sa. Odchytiť ju bolo takmer nemožné. Lákali ju na pečené kura, ktoré umiestnili do klietky.

Zviera zrejme vonku strávilo dlhé dni a hodiny. Bolo tak nedôverčivé, že sa bálo ísť do odchytovej klietky, aj keď kurča ho lákalo. "Keď sa upokojila z tej celkovej stresovej situácie, zareagovala na povel a následne sa nám ju podarilo odchytiť," uviedol František Kubíček, zástupca útulku zvierat Nitra.

Sučka bola vychudnutá na kosť

Mladá sučka bola vychudnutá na kosť. Vyzerá to tak, že ju niekto bezcitne vyhodil. Nemala totiž ani čip. Tie sú pritom povinné už takmer dva týždne. "Pokiaľ by napríklad tá sučka bola len zabehnuté a bola by začipovaná behom pol minúty vieme zistiť komu patrí," hovorí Kubíček.

Vyhodené či zatúlané psíky na diaľnici je pomerne častá téma. Na rýchlostných cestách a cestách prvej triedy bolo takmer 163 výjazdov. Tento rok to bolo zatiaľ 93 krát. Majitelia si zrejme neuvedomujú, že psy na diaľnici spôsobujú aj dopravné nehody a zranenia nevinným ľuďom.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články