Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Róbert Bezák odchádza. Nový domov nájde v Taliansku
Zdielať na

Róbert Bezák odchádza. Nový domov nájde v Taliansku

BRATISLAVA / Ruch okolo dnes už emeritného arcibiskupa Róberta Bezáka stále neutícha. O jeho kauzu sa zaujímajú aj v susednom Česku. Novinárom to potvrdil český kardinál Dominik Duka. Podľa neho ide v tomto prípade o nešťastnú kauzu, vyvolávajúcu napätie.

Nešťastná kauza

"Je to určite nešťastná kauza a vyvoláva napätie," povedal kardinál a predseda Českej biskupskej konferencie Dominik Duka. Napätie, o ktorom český kardinál Dominik Duka hovoril, bolo jednoznačne cítiť na viacerých demonštráciách proti odvolaniu emeritného biskupa Róberta Bezáka. Naposledy vo štvrtok po bohoslužbe pred Katedrálou sv. Martina.

Šéf českej biskupskej konferencie kauzu Bezák pozná. Ešte pred časom o nej hovoril s médiami. Aj tentokrát boli jeho odpovede diplomatické. "Je to problém, ktorý si musíte vyriešiť na Slovensku," dodal Dominik Duka.

Nevypočuté protesty

Aj on však vníma podporovateľov emeritného biskupa, ktorí protestujú okrem iného preto, že nedostali adekvátne vysvetlenie Bezákovho odvolania. "Tí, ktorých sa to týka, musia hľadať cestu, akým spôsobom vám to dostatočne vysvetlia," dodal kardinál Duka.

Vyzerá to však tak, že ani protesty ľudí nevypočuje nikto a o budúcnosti Róberta Bezáka je už nadobro rozhodnuté. Podľa jeho brata smerujú jeho kroky k talianskej Verone.

Budúcnosť

Róbert Bezák zrejme bude už onedlho baliť kufre. Jeho najbližšie bydlisko by malo byť v kláštore stovky kilometrov vzdialenom od Slovenska. Útočisko by mal nájsť v kláštore Redemptoristov v Bussollengu neďaleko Verony. Róbert Bezák od svojho posledného vystúpenia na hudobnom festivale s médiami nekomunikuje. "Čím viac budeme predlžovať utajovanie informácií, tým viac vzrastajú sympatie práve k Bezákovi a nie k ľuďom, ktorí mu to spôsobili."

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy