Jasno
13°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Fico nechce, aby ho sprostosť zrazila na zem
Zdielať na

Fico nechce, aby ho sprostosť zrazila na zem

ŽILINA / Vyzerá to tak, že si predseda vlády Robert Fico vybral výjazdy do Žilinského kraja na to, aby sa pred národom ukázal, aký je športovo zdatný. Vo februári sa pýšil tým, koľko vie urobiť kľukov, keď si v Žiline zmeral sily s vojakmi Gabčíkovho pluku. No a v nedeľu prišiel na Kysuce, aby prešiel na kolieskových korčuliach cyklotrasu z Novej Bystrice do Krásna nad Kysucou, čo je 22 km.

Tešil sa na zmenu trasy

Premiér Robert Fico sa chodí ukazovať do Žilinského kraja, akú má kondičku. Vo februári v Žiline sa prezentoval pri kľukoch. Vtedy súťažil s elitnými vojakmi, kto ich spraví viac. Premiérove kľuky však boli kratšie ako tie, ktoré robili príslušníci Gabčíkovho pluku.

Na Kysuce si tentoraz doniesol svoje kolieskové korčule. Ako nám povedal hneď na začiatku, najviac sa tešil na to, že si vyskúša inú trasu, na akú je zvyknutý. Doma v Bratislave jazdí po rovine, tu ho čakal členitý terén plný zákrut s prudkými stúpaniami a klesaniami. Zaradil sa do cyklistického pelotónu.

Zvolil pohodové tempo

"Bojím sa len medveďov," povedal Fico. Pri zdolávaní  kysuckej cyklotrasy sa pri prudkom klesaní radšej podopieral o svojho kolegu na bicykli. Nelámal žiadne rýchlostné rekordy. Ba práve naopak. Od začiatku nasadil pohodové nedeľné tempo. Možno preto, aby si ho mohli okolostojaci Kysučania poriadne obzrieť.

"Trénujem na to, aby ma ľudská hlúposť a sprostosť nezrazila na zem," vysvetlil predseda vlády. Premiér nevylúčil ďalší športový výjazd do Žilinského kraja. Korčule vystrieda vytrvalostné plávanie.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ/SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy