Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nočné rokovanie parlamentu: Vypískaný Paška, porazené zlo
Zdielať na

Nočné rokovanie parlamentu: Vypískaný Paška, porazené zlo

BRATISLAVA / Takmer 23-hodinová rozprava k opozičnému návrhu na vyslovenie nedôvery predsedovi vlády SR Robertovi Ficovi (Smer-SD) pre kauzu SPP sa skončila. Samotné hlasovanie príde na rad až vo štvrtok popoludní. Väčšinu v snemovni má Smer-SD, premiérovi preto nedôvera vyslovená nebude.

Deti budú žiť v slušnej krajine

Posun hlasovania sa nepáčil jednému z predkladateľov návrhu Danielovi Lipšicovi (nezaradený), keďže pôvodne bolo rozhodnuté, že sa bude hlasovať hneď po skončení rozpravy. Predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) ho upozornil, že takýto postup bol odsúhlasený na poslaneckom grémiu.

Lipšica však nepresvedčil, keďže o zmene nehlasovalo plénum a celú mimoriadnu schôdzu označil za nezvládnutú. Napriek tomu si myslí, že táto schôdza dala nádej, že naše deti budú žiť v slušnejšej krajine.

Vypískaný Paška, porazené zlo

Šéf SDKÚ-DS Pavol Frešo v závere vyjadril presvedčenie, že debata na mimoriadnej schôdzi mala niečo do seba. "Nemám pochybnosť, že skôr či neskôr sa NR SR stane miestom, že parlament bude rozhodovať o tom, čo robí vláda a nie, že jeden premiér tu bude cvičiť s celým parlamentom," povedal. Líder SaS Richard Sulík zase vyzval ľudí, ktorí schôdzu sledovali, aby nevzdávali boj so zlom. "Je to len otázka času, kedy zlo porazíme," myslí si. 

Z balkónu a v kinosále rozpravu v stredu v noci sledovalo okolo 200 návštevníkov. Ľudia na balkóne v závere schôdze na Pašku a podpredsedníčku parlamentu Janu Laššákovú (Smer-SD) pískali a kričali - "odstúpiť, odstúpiť".

Radičová bola odvážnejšia

Radoslav Procházka (nezaradený) si zaspomínal na vtedajšiu premiérku Ivetu Radičovú, ktorá bola podľa neho odvážnejšia, ako Robert Fico, keďže pokusu od odvolanie čelila v rokovacej sále po celý čas a neodišla hneď po úvodnom prejave ako súčasný premiér. Igor Matovič (OĽaNO) je presvedčený, že opozícia na schôdzi dokonale odhalila kráľa.

"Kráľ je po dnešku nahý," vyhlásil. Poslanci Smeru-SD, ktorí sa v sále počas rozpravy vyskytovali len v minimálnom počte, sa do diskusie nezapojili a takmer vôbec nevyužívali ani možnosť reakcií cez faktické poznámky.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy