Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mimoriadna schôdza pokračuje, opozícia odvoláva premiéra
Zdielať na

Mimoriadna schôdza pokračuje, opozícia odvoláva premiéra

BRATISLAVA / Mimoriadna schôdza Národnej rady SR venovaná pokusu opozície o vyslovenie nedôvery predsedovi vlády Robertovi Ficovi (Smer-SD) od 19. hodiny pokračuje. Pred prvým prerušením zasadnutia poslanci rečnili 16 hodín. Samotné hlasovanie je zatiaľ v nedohľadne.

Členovia vlády chýbajú

Rokovanie začalo v utorok (17.9.) o 15. hodine a prerušili ho dnes ráno o 7. hodine. Do rozpravy je ešte písomne prihlásených 16 poslancov, následne bude možnosť prihlásiť sa ústne. Štefan Kuffa (OĽaNO) v úvode cez procedurálny návrh žiadal odložiť dnešné nočné rokovanie na ráno, ale neuspel. Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS) sa zase dožadoval prítomnosti členov vlády.

"Je to potupenie parlamentnej demokracie. Žiadam vás, aby ste zabezpečili účasť vlády. Kým sa nedostaví aspoň premiér, navrhujem, aby sme prerušili rokovanie," povedal. Ani tento návrh neprešiel.

Ešte minulý týždeň piatok (13.9.) sa podpísalo 56 poslancov KDH, Mosta-Híd, SDKÚ-DS, SaS, OĽaNO aj strany Nová väčšina – Dohoda pod návrh na zvolanie takejto schôdze. Ich rozhorčenie vyvolala informácia, že podklady vládneho materiálu o získaní zvyšného 49-% podielu v materskej spoločnosti Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) údajne pripravovala finančná skupina J&T.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy