Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Na bratislavskom letisku zadržali pasažiera s podozrivou batožinou!
Zdielať na

Na bratislavskom letisku zadržali pasažiera s podozrivou batožinou!

BRATISLAVA / Bezpečnostné zložky na Bratislavskom letisku zadržali muža s podozrivou batožinou. Tá vykazovala všetky známky aktívneho výbušného systému. Mimoriadnu situáciu potvrdil pre Topky.sk riaditeľ letiska. Muža momentálne vypočúvajú.

"Môžem vám potvrdiť, že ráno na bratislavskom letisku identifikovali cestujúceho s batožinou, ktorý cestoval v skupine, a ktorá vykazovala všetky známky aktívneho výbušného systému," povedal Topkám riaditeľ letiska Ivan Trhlík.

Preverujú, či nebol napojený na teroristov

Podľa informácií portálu je podozrivý páchateľ občan Slovinska a mal letieť do španielskej Malagy. Momentálne zložky preverujú, či nie je napojený na nejakú teroristickú skupinu vzhľadom na to, že Malaga je považovaná za jedno z centier arabských radikálov.

Slovinec sa údajne bráni tým, že zariadenie je určené na liečenie chorých na psoriázu. Podľa Trhlíka bola v súčinnosti so špeciálnymi bezpečnostnými zložkami batožina preskúmaná, výsledky vyhodnotenia však portálu presne neprezradil.

Zopakoval však, že naozaj javila všetky známky aktívneho výbušného systému. Podľa neho sa za posledné roky nevyskytla na letisku taká explicitná situácia, ako práve táto.

"Informácie o podozrivej batožine sme okamžite preverili, podozrenie o nástražnom výbušnom systéme sa nepotvrdilo," povedala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy