Polojasno
22°
Bratislava
Žaneta
1.6.2024
Podvodníčka Blanka (42). Ľudia sú bez peňazí a strechy nad hlavou
Zdielať na

Podvodníčka Blanka (42). Ľudia sú bez peňazí a strechy nad hlavou

BRATISLAVA / Kto je žena, ktorá dokázala viac ako rok vyberať po Bratislave tisíceurové zálohy za fiktívne nájomné byty v mene magistrátu? Viacerí poškodení nám potvrdili, že Blanka bola vždy ústretová, príjemná, priateľská a nápomocná vybaviť čokoľvek. Aj preto sa jej podarilo od asi 50-tky poškodených vybrať podľa nášho zdroja viac ako 200 000 eur.

Desiatky oklamaných ľudí

42-ročná Blanka. Žena, ktorej uverili desiatky záujemcov o lukratívne veľkometrážne byty v centre Bratislavy. Na stretnutia vždy chodila dobre upravená a na drahých autách. Aj preto vzbudzovala vo svojom okolí pocit dôvery. "Bez najmenších problémov rozprávala o svojej rodine, o svojich blízkych," hovorí podvedená záujemkyňa o byt.

Záujemcov, ktorí vyplatili častokrát viac ako 3 000 eur za sprostredkovanie bytu a údajné 6 mesačné nájomné ubezpečovala, že mesiace čakania sú v týchto prípadoch bežné.

Nedočkali sa

"Ona sa  vyhovárala, že je tam nejaký problém, a že treba čakať, že už je leto, mne aj do telefónu povedala, že ona na ten byt čakala rok a pol, takže je to úplne normálne," dodáva podvedená žena.

Často bola svojim budúcim obetiam nápomocná, ponúkala im lacné oblečenie, bez problémov ich zoznamovala so svojimi deťmi a rodinou. A len len dovtedy, pokým poškodení nevyplatili zálohy. "Problém je v tom, že ona prišla len po peniaze, potom už nikdy neprišla."

Podľa našich zistení však v poslednom čase vystriedala niekoľko adries s trvalým pobytom po celej Bratislave. Sídlo živnosti, kde v minulosti ako maklérka ponúkala poistenie, vymenila neskôr za dve adresy na Špitálskej ulici, neskôr na Exnárovej, Kuzmányho či Vajanského nábreží.

Bezdomovkyňa bez majetku

Momentálne je už viac ako rok prihlásená na pobyt na mestskej časti Staré Mesto. V podstate je to papierovo bezdomovec, ktorému úradné zásielky chodia na miestny úrad. Samozrejme ich dotyčná žena nepreberá. Ťažko sa s ňou dá skontaktovať cez telefón, čísla strieda.

Len na petržalskom súde na jej meno evidujú 27 živých exekúcií, najmä od  nebankových spoločností. Mnoho zo súdnych rozhodnutí je nedoručiteľných vzhľadom na jej takpovediac bezdomovecký stav. Aj preto je prekvapujúce, že len od marca do júna mala kúpiť  4 autá. Osobne nevlastní žiadny majetok. Všetky autá majú byť však registrované na jej neplnoletého 17 ročného syna.

Téme sa venuje reportér Richard Bolješik. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA, TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy