Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Polícia zatkla kontroverznú podnikateľku Noru Mojsejovú
Zdielať na

Polícia zatkla kontroverznú podnikateľku Noru Mojsejovú

KOŠICE / Známu podnikateľku z košického Pereša Noru Mojsejovú v utorok zadržala polícia. Túto informáciu priniesol popoludní internetový portál Hospodárskych novín. Polícia do večera jej zadržanie nepotvrdila, no ani nevyvrátila. Mobil však podnikateľka nedvíha. Jej právnici sú ako na ihlách.

Zadržali ju na základe oznámenia

Opletačky s políciou má už od roku 2009. Prokurátor jej pripisuje faktoringový podvod, neodvedenie dane a poistného, či takzvané neoprávnené vratky dane. Aj utorkové zadržanie súvisí údajne s finančnými podvodmi. Podľa zdroja televízie JOJ ju v utorok zadržali na základe trestného oznámenia istého podnikateľa z Košíc, ktoré ktoré bolo podané ešte na jar.

V týchto chvíľach by mala byť Nora Mojsejová zadržaná v košickom sídle Národnej kriminálnej agentúry. Noc zrejme strávi na lavici v policajnej cele.

O situácii nevie ani Braňo

Utorkové zadržanie podnikateľky bolo prekvapením nielen pre verejnosť, ale aj pre Mojsejovej právnikov. "Neviem ani či je zadržaná, ani čo sa s ňou deje. Nič," hovorí advokát Mojsejovej JUDr. Ondrej Mularčík.

"Už mi nevolajte. Nebudem sa vyjadrovať ku žiadnej kauze, pokiaľ to nie je právoplatne rozhodnuté," dodáva advokátka podnikateľky JUDr. Danica Holováčová.

Vyzerá to tak, že s Norou v poslednom období skutočne nie je v kontakte ani jej niekdajšia opora. Exmanžel Braňo. Tvrdil, že ani on nemá tušenie o tom, že jeho exmanželku zbalili policajti.

Mojsejová je podnikateľka, módna návrhárka aj neúspešná politička. Vo voľbách 2012 sa pokúsila preniknúť do parlamentu. A to cez svoju politickú strana Strana Slobodné slovo - Nory Mojsejovej. VIAC TU.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy