Polojasno
14°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Vojna medzi Versacem a Mojsejovou! Vraj mu nevrátila milióny
Zdielať na

Vojna medzi Versacem a Mojsejovou! Vraj mu nevrátila milióny

Známa košická podnikateľka Nora Mojsejová má na krku ďalšie obvinenie. Tentoraz z obzvlášť závažného zločinu podvodu. Košičanka si mala údajne požičať takmer 26 miliónov korún od niekdajšieho kamaráta Františka Kabrheľa, známeho ako Versace. Ten tvrdí, že peniaze mu doteraz nevrátila.

Peniaze si vraj požičala so zámerom nevrátiť

Obrovskú sumu si od Versaceho košická podnikateľka požičala ešte v roku 2008. Za pôžičku mu údajne sľubovala veľmi vysoké úroky.

"Pod zámienkou, že ide o pôžičky, vylákala od poškodeného muža takmer 26 miliónov slovenských korún. Už v čase podpisovania zmlúv konala v úmysle, že poskytnuté peniaze nevráti," povedala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Mojsejová vinu odmieta

Košická podnikateľka obvinenie odmieta. "Platí prezumpcia neviny, budem sa brániť proti tomu malému z******, ktorý nikde nepracuje  a nezaplatil tomuto štátu ani cent dane," reagovala Mojsejová.

Spor bývalých kamarátov už v apríli riešil civilný súd. Tentoraz má ale Nora na krku trestné stíhanie. Vinu však rázne odmieta. "Toto je marenie vyšetrovania, pretože nič nie je preukázané, nič nie je ešte rozhodnuté, je to finančná mafia z Nitry, ktorá papierovo požičiava peniaze," tvrdí Mojsejová.

Pôžička je aj na papieri

Kabrheľ si však stojí za svojim a tvdí, že Nora peniaze prevzala a podpísala tri zmluvy o pôžičke a tiež príjmové pokladničné doklady ku každej zmluve. "Je samozrejmé, že keď sa peniaze požičiavajú, tak sa požičiavajú na zmluvy, ľudia si peniaze požičiavajú bežne, medzi mnou a Eleonórou Mojsejovou boli vypracované zmluvy, ktoré ona vypracovala, ktoré aj podpísala," povedal.

Bývalí kamaráti, ktorí si teraz nevedia prísť na meno, sa zrejme už onedlho opäť stretnú na súde. Ak podnikateľke dokážu vinu, hrozí jej až 15-ročné väzenie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy