Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Ďalšie obvinenie pre Mojsejovú (53). Polícia ide už aj po Braňovi (44)
Zdielať na

Ďalšie obvinenie pre Mojsejovú (53). Polícia ide už aj po Braňovi (44)

Známa košická podnikateľka Eleonóra Mojsejová má na krku ďalšie trestné stíhanie, konkrétne zo sprenevery v súvislosti s kúpou drahého prístroja. Policajti tentokrát obvinili aj jej manžela Braňa Mojseja. Pokiaľ by im dokázali vinu, hrozilo by im tri až desať rokov za mrežami. Informoval o tom dnes denník Sme.

Podvody s DPH

Dôvodom trestného stíhania má byť neodvedenie dane. Mojsejová sa vraj s dvoma komplicmi pokúsila získať neoprávnený odpočet DPH vo výške 500 tisíc eur za fiktívny nákup tlačiarenského stroja.

"Obvinenie bolo vznesené dvom osobám z Košíc dňa 22. októbra. Trestná sadzba pre tento trestný čin je tri až desať rokov. Vyšetrovanie vedie Krajské riaditeľstvo policajného zboru v Košiciach," povedal pre Sme hovorca Alexander Szabó.

Kopiace sa obvinenia

Mojsejová je okrem spomínaného prípadu obvinená aj z faktoringového podvodu za takmer 700 tisíc eur, ako aj ďalšieho podvodu s nadmerným odpočtom DPH  vo výške 33–tisíc eur za fiktívny nákup účtovníckeho softvéru. V minulosti niekoľkokrát všetky obvinenie odmietla.

Braňo Mojsej má v súčasnosti podmienku za to, že maril prebiehajúce vyšetrovanie daňových podvodov. Prípad súvisí s kauzou jeho manželky. Braňo mal totiž zatajiť pravý pôvod peňazí, ktoré sa našli počas policajnej razie u nich doma v trezore. Manželia sú v rozvodom konaní, termín na súde majú v polovici novembra.

Mojsejovcov mediálny záujem pre ich stíhania veľmi neteší. Takto sa nahnevali v Banskej Bystrice, kde sa riešil prípad Braňa Mojseja.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy