Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mojsejová (53) neprišla na súd, predvedú ju policajti
Zdielať na

Mojsejová (53) neprišla na súd, predvedú ju policajti

Kontroverzná podnikateľka a zakladateľka Strany slobodné slovo Nora Mojsejová sa nedostavila na súd! Predvedú ju policajti. Mojsejová sa mala postaviť pred trestný senát Okresného súdu Košice I a čeliť obžalobe z trestného činu neodvedenia dane a poistného.

Hrozí jej až 10 rokov

V tomto prípade ide o vyše 32 000 eur. Podnikateľka Mojsejová, ani jej obhajca sa však na pojednávanie nedostavili. Súd jej uložil pokutu 500 eur. Pojednávanie odročil na koniec augusta. Tentoraz už známu podnikateľku z košického Pereša má na pojednávanie predviesť polícia. Ak ju súd uzná vinnou, hrozí jej trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Mojsej maril spravodlivosť

Na konci mája zavítala Nora so svojim mužom Braňom aj do Banskej Bystrice. Ako inak, na súd. Tentokrát sa však pred súd postavil Mojsej. Hudobník na miestnom Okresnom súde čelil obžalobe z marenia spravodlivosti. Prípad súvisel s kauzou jeho manželky. Mojsej mal totiž zatajiť pravý pôvod peňazí, ktoré sa našli počas policajnej razie u nich doma v trezore. 

Sfalšovali doklady k peniazom

Tieto peniaze, čiže 150 tisíc eur uložených v trezore, boli zaistené pri prehliadke v rodinnom dome Eleonóry Mojsejovej, ktorá čelí obvineniam z rozsiahlych podvodov vo výške 700 tisíc eur, v júni 2009. V jej prípade vyšetrovanie stále nie je ukončené.

Napadli novinárov

Pred súdom bolo naozaj rušno. Mojsejovci totiž začali slovne napádať novinárov a zakazovať im fotografovať a nakrúcať. Mojsejova manželka to urobila aj v pojednávacej miestnosti, ale po upozornení sudcu sa upokojila. Mojsej si fotografoval novinárov mobilným telefónom. Pozrite si reportáž. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy