Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
VIDEO: Rozzúrení Mojsejovci pred súdom. Kvôli novinárom...
Zdielať na

VIDEO: Rozzúrení Mojsejovci pred súdom. Kvôli novinárom...

Do Banskej Bystrice vo štvrtok zavítal kontroverzný párik z Pereša. Hudobník Braňo Mojsej na miestnom Okresnom súde čelil obžalobe z marenia spravodlivosti. Prípad súvisí s kauzou jeho manželky. Braňo mal totiž zatajiť pravý pôvod peňazí, ktoré sa našli počas policajnej razie u nich doma v trezore.

Sfalšovali doklady k peniazom

Tieto peniaze, čiže 150 tisíc eur uložených v trezore, boli zaistené pri prehliadke v rodinnom dome Eleonóry Mojsejovej, ktorá čelí obvineniam z rozsiahlych podvodov vo výške 700 tisíc eur, v júni 2009. V jej prípade vyšetrovanie stále nie je ukončené.

Mojsej s podnikateľom Jozefom Gadusom od septembra do novembra 2009 vyhotovili rôzne doklady, ktoré potvrdzovali, že majiteľom týchto peňazí je práve Branislav.

Kúpa vily v Chorvátsku

Išlo o zmluvu, podľa ktorej mal Mojsej sprostredkovať kúpu nehnuteľnosti v Chorvátsku, a pokladničné doklady o odovzdaní zálohy na kúpu nehnuteľnosti v čiastke 150-tisíc eur. Následne Gadus upravil časti účtovníctva svojej firmy, ktorá mala byť záujemcom o predmetnú nehnuteľnosť. Takéto doklady potom obaja predložili vyšetrovateľovi. Súd ich však vyhodnotil ako nepravé.

Skrátené konanie

Sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici vo veci rozhodol trestným rozkazom v tzv. skrátenom konaní. Oboch uznal vinnými zo zločinu marenia spravodlivosti v spolupáchateľstve a uložil im po dva roky odňatia slobody s podmienečným odkladom výkonu trestu na tri roky. Po stiahnutí prvotného odporu zo všetkých strán je napokon rozsudok právoplatný.

Novinárov pred súdom napádali

Príchod na súd sa neobišiel bez poriadneho rozruchu. Mojsejovci totiž začali slovne napádať novinárov a zakazovať im fotografovať a nakrúcať. Mojsejova manželka to urobila aj v pojednávacej miestnosti, ale po upozornení sudcu sa upokojila. Mojsej si fotografoval novinárov mobilným telefónom.

Braňo Mojsej má opletačky s políciou pomerne často. Naposledy šoféroval pod vplyvom alkoholu. Zobrali mu vodičák na tri roky a naparili mastnú pokutu 1 000 €. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy