Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Sýria má to najhoršie za sebou, tvrdí mystička
Zdielať na

Sýria má to najhoršie za sebou, tvrdí mystička

LITMANOVÁ / Sýrska mystička, ktorú veriaci poznajú pod menom Myrna, sa prišla za svoju krajinu modliť aj na Slovensko. Je však presvedčená o tom, že práve vďaka modlitbám má Sýria to najhoršie už za sebou.

Myrne sa na rukách objavujú rany

Mystička prešla tisícky kilometrov a medzi ostatnými veriacimi by ste ju hádam ani nespoznali. "Medzi sebou máme dnes pani Myrnu zo Sýrie, a tak môžeme byť solidárni a preukázať lásku aj tým, ktorí trpeli a trpia stále," hovorí správca farnosti v Litmanovej Rastislav Janíčko. 

Pani Myrne sa na rukách a na nohách objavujú rany, tiekla z nich krv a olej. Cez víkend ale bola téma, ktorá ľudí okolo nej zaujímala, úplne iná. Myrna býva v Sýrii, počas celej omše bola hlboko zamyslená, a tak sme sa jej opýtali, či aj počas návštevy Slovenska myslí na svoju krajinu. "Samozrejme, že áno a som veľmi dojatá, ako mi všetci hovoria, že sa modlia za svoju krajinu," hovorí mystička.

Myrna: Nebojím sa o seba, ale o Sýriu

O politike sa Myrna baviť odmietla. Na otázku, či sa nebojí vrátiť do svojej krajiny, nám odpovedala takto: "Nebojím sa o seba, bojím sa o Sýriu. Verím, že sa stane čoskoro presne takou krajinou, aká bola predtým," dodala.

Všetko je podľa nej o viere a samozrejme v rukách božích. A tak vyzvala všetkých litmanovských veriacich, aby sa za ňu a za jej krajinu intenzívne modlili. "Pretože ja teraz potrebujem tie modlitby oveľa viac ako vy," povedala.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy