Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Kávičky, sociálne siete a spánok. Takto sa nudia poslanci v práci
Zdielať na

Kávičky, sociálne siete a spánok. Takto sa nudia poslanci v práci

BRATISLAVA / Parlament má za sebou dvojmesačné prázdniny. Napriek tomu, že poslanci prišli oddýchnutí, veľa sa toho nezmenilo. Poloprázdne lavice počas rozpráv a aj tí, ktorí sedia na svojich miestach, sa venujú skôr sociálnym sieťam, novinám, či kávičkám. Všetko sa tak vrátilo do starých koľají.

Pracovná morálka

Štandardný deň v parlamente, štandardná rozprava. Namiesto 150-tich poslancov, bolo v sále sotva 20. Na našu otázku, prečo ešte neboli v sále, mali rôzne zdôvodnenia.

"Ja som si ešte pripravovala v kancelárii svoje vystúpenie," povedala poslankyňa NR SR Lucia Žitnaňanská.

Kým jedni sa ale prišli do rokovacej sály len tak porozprávať a vzápätí odišli, druhí boli voči tejto menšine ohľaduplní. Do uší si pri pozeraní videí z internetu dali slúchadlá, aby svojich kolegov náhodou na rokovaní nerušili.

Rôzne výhovorky

"Prečo som dnes ešte nebol v rokovacej sále? Bol som na terase lebo som mal stretnutie," povedal zas poslanec Radoslav Procházka. "Venoval som dôležitým otázkam, ktoré súvisia s parlamentom," zdôvodňoval svoju neprítomnosť v rokovacej sále poslanec Peter Pollák.

Kávičky, sociálne siete, ale aj trocha odpočinku. To všetko môžete vidieť v parlamente počas rokovaní. "Riešil som nejaké iné veci, dostávam obrovské množstvo emailov každý deň," bránil sa Ľubomír Galko.

Kontrola

Nuž, nevieme ako by takáto odpoveď prešla u bežného zamestnávateľa, avšak títo poslanci sa aspoň v národnej rade ukázali. Je však množstvo takých, ktorých nestretnete ani len na parlamentnej chodbe.

"Pomôže len dôsledný monitoring zo strany médií. Ak budú snímaní na obraz a uvidia to ľudia, poslanci si budú dávať väčší pozor,"
myslí si sociologička Sylvia Porubänová. Po tom, ako minister Richter hovoril o rodičovských príspevkoch, ostala rokovacia sála takmer prázdna.

Téme sa venuje reportér Adam Zavřel. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy