Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Požiar v Luníku IX: Horelo obrovské množstvo odpadu
Zdielať na

Požiar v Luníku IX: Horelo obrovské množstvo odpadu

KOŠICE / Na známom košickom sídlisku Luník IX. boli v utorok v pohotovosti všetky záchranné zložky. Krátko pred pol ôsmou večer, vzbĺkol odpad vo výťahovej šachte. Zadymená bola celá osemposchodová budova. Hasiči navyše bojovali aj s obyvateľmi paneláku. Odmietali opustiť svoje byty. Niekoľko z nich nakoniec skončilo v nemocnici.

Odpad vo výške 2 a pol metra

Požiar vznikol vo výťahovej šachte v jednom z blokov. Niekoľko obyvateľov sa nadýchalo splodín horenia a na mieste ich museli ošetriť záchranári. Odpad vo výťahovej šachte siahal až do výšky prvého poschodia. Zadymený bol celý blok. Všetky záchranné zložky boli na mieste do niekoľkých minút. Podľa hasičov však obyvatelia odmietali opustiť byty a tak ich museli evakuovať násilím.

Priotrávili sa

Hoci požiar hasiči rýchlo zlikvidovali, 15 ľudí vrátane piatich detí sa ľahko intoxikovalo. Na mieste zasahovali 4 sanitky, niekoľko policajných hliadok a 12 hasičov. Počas zásahu zniesli aj jednu nepohyblivú osobu. 11 ľahko priotrávených ľudí odviezli do košických nemocníc. To, či požiar niekto úmyselne zapálil, alebo išlo o nedbanlivosť, je v týchto chvíľach v štádiu vyšetrovania.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy