Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Západ a juh Slovenska = extrémne teplý deň
Zdielať na

Západ a juh Slovenska = extrémne teplý deň

BRATISLAVA / Na západe a juhu stredného Slovenska hrozia v pondelok od 12.00 do 19.00 hodiny vysoké teploty. Upozorňujú na ne meteorológovia. V utorok potom príde mierne ochladenie a zrážky. Ako stráviť deň v horúcom počasí? Pozrite sa.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Teplo? V lete nič výnimočné

Maximálna teplota vzduchu môže dosiahnuť od 33 do 35 stupňov Celzia. "Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," informoval SHMÚ.

Takáto teplota vzduchu nie je podľa meteorológov v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná. "Ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká," doplnil SHMÚ.

Výstraha pred vysokými teplotami sa následne v utorok presunie na juh východného Slovenska. Sčasti však bude naďalej zasahovať aj juh stredného Slovenska. V utorok už meteorológovia očakávajú miestami maximálnu teplotu vzduchu od 33 do 34 stupňov Celzia.

Ochladí sa...

Podľa Miriam Jarošovej zo spoločnosti Meteopress bude tento týždeň aj so zväčšenou oblačnosťou a s častejšími prehánkami, dokonca aj búrkami. "Začína nás ovplyvňovať ďalšie frontálne rozhranie, ktoré prinesie takéto zhoršenie počasia... Samozrejme bude aj nižšia teplota. V priebehu dňa teplota od 18 stupňov na severe po 26 na juhu," dodáva.

Aj koniec buducúeho týždňa bude v chladnejšom duchu, s väčšou oblačnosťou a teplotou do tých 27 °C.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy