Jasno
19°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Čaká nás teplý a jasný víkend, ideálny na turistiku
Zdielať na

Čaká nás teplý a jasný víkend, ideálny na turistiku

SLOVENSKO / Uplynulý víkend a tento týždeň prišlo na Slovensko schladenie. Ruku na srdce, kto sa na neho netešil. Teploty však opäť stúpnu a môžeme očakávať teplý víkend.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Víkend stvorený na turistiku

"Tento víkend bude stvorený na to, aby sme ho prežili niekde v prírode, pretože oblačnosti bude málo," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. Budú síce chladné rána, ale teploty sa poobede vyšplhajú nad 30 °C. 

"Kysuce, Orava, Spiš, tie naše chladnejšie lokality, tie budú chladnejšie - 24 až 28 °C. Tým, že bude viať slabý vietor a aj na horách bude príjemne počasie, všetci tí, ktorí ešte majú troška voľna, nech sa páči," hovorí Jarošová. 

Ak teda milujete turistiku, nadchádzajúci víkend je ideálny na prechádzky po horách. Ak by vás náhodou postihli búrky, takto sa ochránite pred bleskom. Čítajte TU.

Budúci týždeň sa ochladí...

Podľa Miriam Jarošovej bude začiatok budúceho týždňa so zväčšenou oblačnosťou a s častejšími prehánkami, dokonca aj búrkami. "Začína nás ovplyvňovať ďalšie frontálne rozhranie, ktoré prinesie takéto zhoršenie počasia... Samozrejme bude aj nižšia teplota. V priebehu dňa teplota od 18 stupňov na severe po 26 na juhu," dodáva.

Aj koniec buducúeho týždňa bude v chladnejšom duchu, s väčšou oblačnosťou a teplotou do tých 27 °C.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu. 

Špeciálne spravodajstvo KRIMI PLUS v sobotu o 18:00.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy