Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Lunik IX nemá žiadne dlhy, berte si príklad
Zdielať na

Lunik IX nemá žiadne dlhy, berte si príklad

KOŠICE / Pracovníkov košického magistrátu oblial doslova pot. Nie z horúčav, ale z tabuliek analytikov organizácie INEKO, ktorá zistila, že problematický Luník IX hospodári vraj lepšie ako samotné mesto. Luník IX je vraj finačne zdravší, pretože sídlisko nemá dlhy. To však na tvárach mestských ekonómov vyvolalo úsmev. Túto správu priniesol ako prvý denník Korzár.

Aj majster tesár sa raz utne

Ešte šťastie, že primátor Košíc, Richard Raši berie túto analýzu s nadhľadom a poriadnou dávkou humoru."Je to absolútny nezmysel, porovnávajú sa neporovnateľné veci," tvrdí. Otáznym ale zostáva,  ako by sme my všetci skončili, ak by sme si brali príklad práve z hospodárenia Luníka IX.

Richard Raši možno teda zavíta na ekonomické školenie na známe košické sídlisko. Čísla analytikov sú ale na papieri a starostu sídliska to úprimne potešilo. "Fakt som bol prekvapený, Luník IX a najlepšie hospodárenie," povedal starosta košického sídliska Dionýz Sepčík. "Hovorí sa, že aj majster tesár sa raz utne a iné kosí. Porovnaním Luníka IX a mesta, odťal obe ruky," hovorí Raši. Primátor Košíc navyše analytikom ponúka pobyt na Luniku IX, aby si dobré hospodárenie vyskúšali na vlastnej koži.

Obyvatelia majú 6-miliónový dlh

"Keď podľa ich analýzy je to mestská časť, ktorá naozaj hospodári kvalitne, myslím si, že si to naozaj užijú," dodáva starosta. Napriek snahe sa nám ich reakciu na túto ponuku nepodarilo zistiť. Rovnako sme nedostali vysvetlenie tabuliek. Podľa košického magistrátu je realita takáto.

"Obyvatelia Luníka IX utvorili dlh 6 miliónov eur, ktorý ide na vrub mesta. Mesto preberá dlhy, berie úvery na financovanie všetkých investičných akcií," dodáva Richard Raši.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy