Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Deti (11,13) kradli v škole, išli do zberných surovín
Zdielať na

Deti (11,13) kradli v škole, išli do zberných surovín

ROŽŇAVA / Prázdniny si niektoré deti krátia aj výtržnosťami. Dvaja chlapci z Rožňavy sa neskoro večer údajne snažili ukradnúť kovové rúry z budovy školy. Policajtom ale v tomto prípade nadhľad nechýbal - pri pátraní vyliezli na plošinu, ktorú im požičali hasiči.

Rúry chceli ukradnúť priamo zo školy

Žľaby už boli postrhávané a pripravené na odvoz, policajti teda predpokladali, že páchatelia sú stále v areáli školy. "Po krátkej chvíli hliadka spozorovala, že zo strechy budovy zoskočili dve osoby, ktoré sa dali na útek," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Mesárová.

Na prekvapenie všetkých vyniesli policajti z areálu dvoch malých chlapcov. Spútaných ich naložili do auta. Dvaja kamaráti vo veku 11 a 13 rokov údajne preliezli plot, vyšli na strechu a snažili sa ukradnúť odkvapové rúry priamo z budovy základnej školy.

Chceli ich odpredať do zberných surovín

"Obe osoby sa k spáchaniu skutku v plnom rozsahu doznali, pričom uviedli, že po demontovaní žľabov chceli tieto odpredať do zberných surovín," dodáva Mesárová.

Krádeže sú na škole časté, odkvapové rúry zmizli z budovy už niekoľkokrát a takmer vždy boli páchateľmi deti. Podľa rodiny chlapcov sú krádeže normálne, primátor mesta však ostal zhrozený.

Keďže ani jeden z chlapcov ešte nemal 15 rokov a teda nie sú trestne zodpovední, policajti ich po výsluchu pustili domov. "Synovi dám, dám mu, vyfackám ho a toľko," tvrdí matka jedného z chlapcov.

Špeciálne spravodajstvo KRIMI PLUS v sobotu o 18:00.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy