Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Žuvačkový zlodej. Vzal prvú vec, ktorú uvidel a zdrhol
Zdielať na

Žuvačkový zlodej. Vzal prvú vec, ktorú uvidel a zdrhol

PRIEVIDZA / V Prievidzi a okolí niekoľko týždňov vyčíňal muž, ktorý dostal prezývku žuvačkový zlodej. Špecializoval sa totiž na krádeže žuvačiek. Vôbec sa nemaskoval a do obchodov chodil za bieleho dňa. Do tašky vzal čo potreboval a ušiel. Predavačky boli bezmocné. Nakoniec ho ale chytil policajt z prievidzského obvodného oddelenia, ktorý práve nakupoval.

Kradol najmä žuvačky

Zlodej vošiel do predajne, vzal prvú vec, ktorú uvidel a ušiel preč. Za bieleho dňa napríklad vošiel do kancelárie jednej z predajní a z kabelky ukradol peňaženku. Urobil tak bez akéhokoľvek maskovania v čase, keď bola predavačka pár metrov od neho.

"Obvinený kradol rôzne drobné veci ako pohľadnice, šampóny, ale v jeho obľube boli najmä žuvačky," potvrdila trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Na tie sa zameral aj počas svojej poslednej krádeže. "30-ročný Martin prišiel k pokladni, odkiaľ odcudzil 79 kusov žuvačiek, ktoré si dal do igelitovej tašky," doplnila Antalová.

V potravinách bol policajt

V spomínaných potravinách kradol už niekoľkokrát. Predavačkám vždy ušiel. Tentoraz mal ale smolu. "V tom čase sa tam nachádzal policajt z obvodného oddelenia. Páchateľa začal prenasledovať a po 30 metroch ho zadržal," hovorí Antalová.

V minulosti 13 krát súdne trestaný muž putoval do väzby. Na druhý deň ho na súde čakalo super rýchle konanie.  "Okresný súd trestným rozkazom uložil obvinenému nepodmienečný trest odňatia slobody na šesť mesiacov so zaradením do zariadenia so stredným stupňom stráženia," povedal Michal Turák z Krajského súdu v Trenčíne. Priťažilo mu aj to, že mal na rováši viacero krádeží po celom meste.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy