Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Policajti kontrolovali cyklistov. Tí nevedeli, že piť nesmú
Zdielať na

Policajti kontrolovali cyklistov. Tí nevedeli, že piť nesmú

POPRAD / Popradskí dopravní policajti majú za sebou pestrú službu. Kontrolovali vodičov a kontrolám sa nevyhli ani cyklisti. Práve tí nás svojimi výkonmi aj pobavili. Dvaja totiž mali v krvi alkohol.

Tréma pred policajtom

Nočnej policajnej kontrole sa nevyhli ani zahraniční vodiči, vrátane jedného Poliaka. Opitý nebol. Napriek tomu policajtom stále tvrdil, že nepije vôbec nič. Ďalší vodič zas nevedel nájsť svoje doklady, nakoniec ich ale predložil. Fúkal dokonca prvýkrát v živote, nakoľko má vodičák len 8 mesiacov. "Prvý krát ma chytili policajti v živote," dodal vodič zastavený hliadkou. Policajti postupne skontrolovali aj celú povinnú výbavu, avšak lekárničku v poriadku nemal.

Našli si rôzne výhovorky

O žiadnej tréme sa však nedá hovoriť v prípade ďalšieho zastaveného. Cyklista nafúkal neuveriteľných 2,5 promile. Trému vystriedali obavy. Muž bol presvedčený, že ho policajtom niekto udal. "Bicykel mám od kamaráta, niekto možno nahlásil krádež bicykla," myslí si cyklista. To že jazdil na bicykli opitý mu nešlo vôbec do hlavy a ani to, že sa to vôbec nesmie. "Lebo ja robím v zahraničí a ja som preto o tom nevedel. Inak verím že je to dobrá vec," povedal nám prekvapený cyklista.

Muž zákona začal skutok spisovať, cyklista nemal však veľa času a tak prišla prosba. Chcel sa napiť lebo bol vraj opäť smädný. Cyklista takmer ani nebol schopný napísať do papierov dôvod svojej jazdy pod vplyvom alkoholu. Cyklista bude ďalej riešený v správnom konaní.

Ďalší opitý cyklista

O 10 minút policajti zastavili ďalšieho cyklistu. Ten s dychovou skúškou súhlasil, tá však nedopadla pre neho najlepšie. Nafúkal 0,5 promile. "Keď som na bicykli nemôžem vypiť ani dve pivá?" Čudoval sa cyklista nad slovami policajtov.

Aj on dopravným policajtom vysvetlil, že netušil že nemôže jazdiť na bicykli opitý. "Teraz 6 miliónov ľudí na Slovensku si musí zistiť aký je zákon? Nemôžete to vyhlásiť v rádiu alebo v televízii? Na príklad každý týždeň v nedeľu?" Rozčuloval sa cyklista čim ďalej viac. V každom prípade naši dopravní policajti sa v službe naozaj nenudia.

Špeciálne spravodajstvo KRIMI PLUS v sobotu o 18:00.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy