Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hra osudu? Strom, ktorý zdemoloval kamión, vodičovi zachránil život
Zdielať na

Hra osudu? Strom, ktorý zdemoloval kamión, vodičovi zachránil život

TUREC / V sobotu po piatej ráno, sa v Turci za Hornou Štubňou stala ďalšia dopravná nehoda, pri ktorej rumunský kamionista zišiel z cesty do priekopy. Kamión bol plne naložený ťažkými železnými tyčami. Vodič, ako aj jeho spolujazdec mali šťastie.

Zastavili ho až stromy

Rumunskí vodič, ktorý smeroval do Poľska, mal obrovské šťastie.  Potom, čo zišiel z cesty, ho zastavili až stromy. Rumunskí kamionisti viezli ťažké kovové roxory, za Hornou Štubňou sa im v ľavotočivej zákrute v ich jazdnom pruhu zrazu objavil poľský kamión. "Kolega strhol volant doprava, v momente nám  naklonilo kamión. Neudržala nás krajnica," hovorí rumunský spolujazdec.

Kamión v ktorom bolo naložených viac ako 25 ton železného materiálu, nevedel vodič zastaviť. Ťažký kolos tak vzal zo sebou aj  elektrický stĺp vysokého napätia a skončil v lese. "Keby neboli tie stromy, tak spadne dolu," myslí si okoloidúci pán.

Kamión poputuje do šrotu

To sa našťastie nestalo, stromy kamión zadržali, Rumuni vyviazli bez vážnejších zranení. "Môj kolega je v poriadku, mňa len bolí rameno a noha," dodáva rumunský spolujazdec. Kamión vytiahli z rokliny až chlapi z odťahovej služby. "Vozidlo sme vytiahli, chlapi mali šťastie, vozidlo bolo spriečené. Náprava je odtrhnutá a naftu sme odčerpali do barelov, nakoľko došlo k poškodeniu nádrže," upresnil Peter Slobodník z odťahovej služby. Kamión zrejme poputuje do šrotu, Rumuni budú musieť počkať na svojho kolegu, ktorý už cestuje na Slovensko.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy