Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Cyklistka (35) skončila pod autom, to museli nadvihnúť desiati muži
Zdielať na

Cyklistka (35) skončila pod autom, to museli nadvihnúť desiati muži

DUBNICA NAD VÁHOM / Cyklistku z Dubnice nad Váhom zrazil nepozorný vodič tak nešťastne, že zostala zakliesnená pod autom. Utrpela mimoriadne vážne zranenia po celom tele vrátane poškodenej chrbtice.

Vodič po cyklistke prešiel autom

Hrozivá nehoda sa stala na hlavnom ťahu priamo v centre Dubnice nad Váhom. 35-ročná cyklistka skončila pod kolesami luxusného Mercedesu. Za jeho volantom sedel 46-ročný Dubničan, ktorý pri vychádzaní z vedľajšej cesty zrejme nedal prednosť žene na horskom bicykli.

"Cyklistka spadla na zem, vodič ju však nevidel a následne vozidlom po nej prešiel," uviedla Elena Antalová, hovorkyňa krajského policajného zboru v Trenčíne. "Bolo v polovici auta na spodku, ona strašne kričala z pod auta," hovorí svedkyňa nehody.

Chlapi rukami nadvihli auto

Okolo Mercedesu sa ihneď rozostavili asi desiati chlapi, ktorí vozidlo zdvihli do vzduchu, aby netlačilo na zranenú ženu. Takto vydržali až do príchodu hasičov. "Pod autom sa nachádzala zrazená cyklistka, ktorá bola v atypickej polohe. Túto osobu sme vytiahli z pod auta, poskytli sme jej prvý pomoc," povedal Ivan Vozár, veliteľ zásahu. Ťažko zranenú Ivetu z Dubnice odviezla sanitka do trenčianskej nemocnice. Stav matky dvoch detí je vážny.

Vodič vraj cyklistku nevidel

"Pacientka má zlomeniny a pomliaždeniny v hrudnej oblasti a porušenie krčnej chrbtice. Lekári pacientku stabilizovali a čakajú ju kontrolné vyšetrenia. V tejto chvíli je mimo ohrozenia života," upresnil Eugen Finkei, hovorca Fakultnej nemocnice v Trenčíne. Vodič, ktorý cyklistku zrazil sa nám na kameru odmietol vyjadriť. Tvrdil však, že ženu pred sebou vôbec nevidel. Požitie alkoholu u neho policajti nezistili. "Príčina a miera zavinenia v tejto vážnej dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania," dodala Elena Antalová.

Špeciálne spravodajstvo KRIMI PLUS v sobotu o 18:00.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy