Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Horúčavy na pracovisku. Zamestnávatelia vraj robia, čo môžu
Zdielať na

Horúčavy na pracovisku. Zamestnávatelia vraj robia, čo môžu

BRATISLAVA / Posledné dni dajú zabrať najmä tým, ktorí nemajú možnosť ochladiť sa na kúpalisku či inak utiecť pred horúčavami. Na ministerstvách či iných úradoch sa snažia zamestnávatelia vyjsť pracovníkom maximálne v ústrety. Teplo momentálne trápi aj pacientov v nemocniciach.

Úrady pracujú v skrátených režimoch

Všetky ministerstvá aj mnohé úrady pracujú v skrátených režimoch. Ľudia, ktorí potrebujú niečo vybaviť, to vraj nepocítia. "Sociálna poisťovňa pracuje v normálnom režime. Všetky stránky sú vybavované v riadnom pracovnom režime," hovorí hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder. 

Zamestnávatelia však podľa zákona musia ľuďom na pracovisku zabezpečiť pitný režim, ako aj dostatočnú ochranu pred slnečným žiarením.

"V prípade potreby umožniť zamestnancom prestávky v práci, aby sa mohli ochladiť osprchovaním alebo umytím pokožky chladnou vodou," vraví hovorkyňa Ústredia verejného zdravotníctva Slovenskej republiky Martina Merková.

Horúčavy trápia aj pacientov

Teploty trápia aj pacientov v bratislavskej nemocnici. No pred 35 rokmi, pri projektovaní nemocnice, nikto ani len netušil, že budú takéto extrémne horúčavy.

"Klimatizáciu máme len na árach, operačkách, centrálnych príjmoch, JIS-kách a niektorých nadštandardných izbách. Snažíme sa pacientom zmierniť pocity horúčav," hovorí hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Petra Maťašovská.

Či už ide o pacientov alebo personál nemocnice poprípade obyčajných ľudí pracujúcich v štátnej či súkromnej sfére, všetci sa tešia už len na jediné. Kedy sa konečne ochladí.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy