Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V Štúrove horelo podkrovie bytovky, po výbuchoch
Zdielať na

V Štúrove horelo podkrovie bytovky, po výbuchoch

ŠTÚROVO / Na Orechovej ulici v Štúrove vo štvrtok ráno okolo 9 vzbĺklo podkrovie. Susedia počuli dva výbuchy a keďže byt bol zväčša z dreva a sadrokartónu, oheň sa šíril veľmi rýchlo.

Nastali dva výbuchy

Majiteľ si najvyššie poschodie prerábal. Okolo 8:00 odišiel z domu a o 9-tej počuli susedia dva výbuchy. "Niekto kričal, potom som chcel vybehnúť hore, ale už dymilo všetko," opisuje situáciu sused. Okrem stavebného materiálu tam mal aj rôzne chemikálie, keďže pracuje ako deratizér. V byte zostal aj jeho psík a dve fretky, ktoré zrejme zahynuli v plameňoch.

Podkrovie okamžite vzbĺklo. Susedia tvrdia, že muž nemal v byte elektrinu. Tú si podľa našich informácií vyrábal pomocou agregátu. Oheň jeden byt v podkroví zničil úplne a ďalšie dva poškodil. 

Škoda vo výške 150 tisíc

"Zhorela polovička strechy, ťažko sa rozoberá tá konštrukcia to je ten problém a je ľahko horľavý," vysvetľuje veliteľ zásahu Ákos Varga. Obyvateľom, ktorí pre požiar museli dočasne opustiť svoje byty príliš do reči nebolo. Navyše na majiteľa podkrovného bytu, v ktorom vznikol požiar, mali naozaj ťažké srdce.

Mali sa u neho schádzať podozriví ľudia, problémy s ním vraj boli na dennom poriadku. Vlani údajne spôsobil požiar v blízkej záhradke. "Pri požiari vznikla škoda za viac 150 tisíc eur, vyšetrovateľ začal stíhanie vo veci všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti," informuje hovorkyňa policajného zboru Renáta Čuháková.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy