Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Hasiči, záchranári aj potápači hľadali Petra v jazere. Spal pod stromom
Zdielať na

Hasiči, záchranári aj potápači hľadali Petra v jazere. Spal pod stromom

BRATISLAVA / Tragikomický príbeh sa odohrával v piatok večer pri známom bratislavskom jazere Štrkovec. Neveriacky sa mu prizerali desiatky zvedavých obyvateľov Ružinova. Záchranári, policajti a potápači hľadali telo muža, ktorý sa mal pri plávaní utopiť.

Takmer hodinu ho hasič hľadali v jazere

"Som plával spolu s pánom, potom stratil, som sa vrátil z vody, 1 a pol hodiny sme nevedeli kde je." Vysvetlil nám Marián, ktorý podvečer nakoniec zavolal na Štrkovecké jazero políciu. Viac ako tri štvrte hodinu prehľadávali hasiči Štrkovecké jazero, nakoniec s prekvapivým výsledkom.

"Dosť dlho ho hľadali, potom policajti a potápači prehľadali celé pobrežie, potom policajti povedali, že sa idú pozrieť okolo jazera a našli ho tam,"
dodal kamarát strateného Petra.

Išiel zatiaľ na kávu

52 ročný Peter, ktorý sa mal pôvodne utopiť, spokojne spal pod stromom na druhom brehu. Všetky osobné veci aj barlu si pritom nechal na lavičke na druhej strane jazera. Ešte v čase, keď ho hľadali desiatky ľudí, stihol ešte všeličo vybaviť. "Ja som vyplával z jazera, vyšiel som von a tu nikoho, tak som hľadal veci, bol som bosí, tak som išiel ešte električkou na kávu." Vysvetlil nám muž, ktorý je na čiastočný invalid, ktorý má pohybové problémy, lebo má vymenený bedrový kĺb. Napriek tomu si trúfal preplávať jazero.

Samotný neutopený Peter zostal pri otázke o alkohole a živote na ulici zaskočený. "To je otázka na telo, ale mám chalupu aj vinohrad." Napriek tomu žije na ulici. Ľudia z okolia o problémoch s bezdomovcami v okolí Štrkovca vedia svoje. "Oni, keď si trošku vypijú, tak strácajú prehľad o čase a priestore," dodala okoloidúca pani.

Ďalší neopodstatnený výjazd

Viacerí, ktorí sa hodinu prizerali práci všetkých záchranárskych zložiek, sa zhodli na jednom. Dotyčnému by dali neopodstatnený výjazd zaplatiť. Každá takáto akcia  stojí štát nemalé peniaze a platíme ju z našich daní.

"Určite ten výjazd nestál málo peňazí, určite by som mu to nechala aspoň odpracovať v rámci verejno-prospešných prác," dodala obyvateľka Ružinova. Zvyčajne sa takéto pátracie akcie na hladine končia tragicky, v tomto prípade však ide o príbeh so šťastným koncom.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy