Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Luciu (26) minul blesk. Bola som paralyzovaná, tvrdí
Zdielať na

Luciu (26) minul blesk. Bola som paralyzovaná, tvrdí

DOBRÁ NIVA / Dvadsaťšesťročnú ženu len tesne minul blesk. Stalo sa to v Dobrej Nive. Blesk udrel blízko nej a úplne ju paralyzoval. Leží vo zvolenskej nemocnici, jej srdce monitorujú prístroje.

Dievčina na chvíľu stratila vedomie

Stalo sa to za veľkej búrky. Keď Lucia vystúpila z auta a chcela prebehnúť k budove, blesk udrel sotva pár metrov od nej. "Bolo také zatiahnuté počasie a udrel blesk, zrazu znenazdajky," hovorí očitý svedok.

Dievčaťu pribehli vedľa stojaci ľudia okamžite na pomoc. "Bola som paralyzovaná, nevedela som sa ani pohnúť," tvrdí mladá dievčina.

Na chvíľu stratila vedomie. Posledné, čo si pamätá je, že si inštinktívne chránila hlavu rukami. Úder to musel byť silný, na vedľa stojacom aute dokonca zhorela aj anténa.

"Došlo k takzvanému krokovému napätiu, čím sa dostala energia do tela, čím spôsobila zranenia u pacientky," potvrdil Tomáš Mydlo zo Záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky.

Lucia: Život mi dal druhú šancu

Mladú ženu previezli na Jednotku intenzívnej starostlivosti, kde jej začali monitorovať srdce. "Strašne to bolelo. A hlavne hlava," vraví dievčina. "Môže dôjsť k popáleninám na koži,spáleninám svalov, k arytmiám, až k zástave srdca," doplnil Tomáš Mydlo. 

Lucia si uvedomuje, že mala obrovské šťastie. Podobné prípady podľa záchranárov končia tragicky. "Určite je to šťastie, už som tu nemusela byť. Som vďačná, že mi život dal druhú šancu a využijem ju určite naplno," dodáva dievčina.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ/ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy