Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Mladý manželský pár zasiahol v Tatrách blesk
Zdielať na

Mladý manželský pár zasiahol v Tatrách blesk

HALA GASIENICOWA / O tom, že búrky v Tatrách vedia byť naozaj veľmi nebezpečné sa presvedčil mladý manželský pár, ktorý sa vybral na túru. Pravdepodobne však zle odhadli počasie. Zastihla ich búrka a do mladého páru udrel blesk.

Záchrannú akciu komplikovalo zlé počasie

Turisti sa vybrali na túru. Počas obeda sa však prihnala búrka a jeden z bleskov zasiahol manželský pár. "Okolo obeda sme dostali hlásenie od záchranára TOPRu z Haly Gasienicowej o tom, že dvoch ľudí tam zasiahol blesk," hovorí operačný dôstojník TOPR Piotr Bednarz.

Na pomoc okamžite vyrazili poľskí horskí záchranári. Záchrannú akciu ale komplikovalo zlé počasie a stále trvajúca búrka. Počasie sa nakoniec umúdrilo a na miesto vyrazil vrtuľník.

Keď záchranári dorazili na miesto, obaja manželia boli v bezvedomí. Muža bolo potrebné oživovať kvôli náhlej zástave srdca. "Jednu osobu sme museli resuscitovať priamo na mieste, druhá nadobudla vedomie ešte na mieste," potvrdil záchranár TOPR Lukasz Migel. Oboch zranených previezli záchranári do nemocnice v poľskom Zakopanom - ich stav je momentálne stabilizovaný.

Podobný prípad sa stal aj pred rokom

Podobný prípad sa odohral v Poľských Tatrách aj pred rokom. Vtedy však turisti nemali takéto šťastie - manžel zomrel počas prevozu do nemocnice a jeho žena má po zásahu bleskom trvalé následky.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

isifa/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy