Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Fico a Orbán sa už nehádajú, už sú kamoši...
Zdielať na

Fico a Orbán sa už nehádajú, už sú kamoši...

BUDAPEŠŤ / Zrejme si pamätáte ešte ako sa Fico s Orbánom nemali v láske. Dnes je situácia iná, pred novinárov predstúpili v dobrej nálade a hovorili o tom, ako chcú spolupracovať. Čas ukáže, či úsmevy neboli náhodou falošné...

Čulé vzťahy

Čulý hospodársky život medzi SR a Maďarskom pokračuje aj napriek kríze. Uviedol to na tlačovej konferencii v Budapešti po spoločnom rokovaní predstaviteľov vlád SR a Maďarska slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD).

"Podpísali sme významné dokumenty, ktoré významne ovplyvnia správanie sa Slovenska a Maďarska v najbližšom období. Teším sa, že aj napriek kríze medzi Slovenskom a Maďarskom prebieha veľmi čulý hospodársky život." V roku 2012 bol napríklad vývoz zo Slovenska do Maďarska o 11 % vyšší ako v roku 2011.

Hraničný priechod každých 5 km    

Na spoločnej hranici Slovenska a Maďarska sa vybudujú ďalšie hraničné priechody. Tie existujúce, ktoré sa v súčasnosti pre zlý stav nevyužívajú, sa zrekonštruujú. Uviedol to maďarský premiér Viktor Orbán.

So svojím slovenským partnerom Robertom Ficom sa zhodli na tom, že nie je prirodzené, že táto spoločná hranica je jednou z najdlhších v Európskej únii, avšak obyvatelia SR a Maďarska sú schopní prejsť na druhú stranu iba každých 25 kilometrov. V budúcnosti by sa to malo skrátiť v priemere na každých päť až sedem kilometrov.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy