Oblačno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Dobrá správa! Čaká nás počasie bez trvalého dažďa
Zdielať na

Dobrá správa! Čaká nás počasie bez trvalého dažďa

BRATISLAVA / V mnohých krajinách strednej Európy stále pretrváva kritická situácia. Na Slovensku dokonca prekonala hladina Dunaja perdpokladané maximá. V predchádzajúcich dňoch záplavám nepomáhala obloha bez slnka a veľa dažďa. Počasie sa tak s nami nepekne zahráva. Podľa meteorológov však začína svitať na lepšie časy, počasie totiž plánuje s dažďom seknúť...

Od západu konečne vlna bez dažďa

Ľudia v povodňami postihnutých štátoch západnej a strednej Európy stále bojujú s vysokými hladinami riek, ktorým určite nepridávalo počasie predchádzajúcich dní. Neustávajúce zrážky spôsobili množstvo problémov. Nad západnou časťou európskeho kontinentu však už zrazu nevidno mračná. Môžeme sa konečne tešiť?

"Je tu už oblasť vysokého tlaku vzduchu, ktorá prináša zlepšenie počasia aj do Nemecka, Rakúska a Českej republiky. V najbližších hodinách sa tu už zrážky nepredpokladajú, bude teda prevažne malá oblačnosť, ale bez výrazných zrážok. Zatiaľ sú zrážky len v našom priestore," informovala meteorologička Miriam Jarošová.

Slovensko stále upršané, ale...

Na Slovensku teda stále rátajme s vytiahnutými dáždnikmi, hoci nad Bratislavou sa už ukázalo slnko. Situácia tu je však kritická, problémy hlásia aj obce na juhu Slovenska. Podľa aktuálnych informácií SHMÚ by hladina Dunaja mala dosiahnuť svoje maximum vo štvrtok popoludní, momentálne presiahla všetky predpoklady a meria 1 028 cm!

Hoci by podľa meteorológov mali zrážky aj na Slovensku ustupovať, minimálne do soboty s nimi radšej rátajte. Teploty však opustia čísla pod dvadsiatkou, od západu na východ by mali dosiahnuť 20 až 24°C. "Zrážky teda budú slabnúť postupne a počasie sa dostane, tak povediac, do normálu," tvrdí Jarošová.

Povodňové spravodajstvo na jednom mieste. ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články