Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Zo záplav zábava! Tento chlapec (16) si ich užíva...
Zdielať na

Zo záplav zábava! Tento chlapec (16) si ich užíva...

HANNOVER / Kým vo východnom Nemecku niektorí ľudia bojujú s veľkou vodou, sú evakuovaní a húfne opúšťajú svoje majetky, neustále je očakávaná kritická situácia, iní si vedia zo záplav spraviť zábavu a pestovať svoje koníčky. Napríklad tento 16-ročný Nemec, ktorý v Dolnom Sasku vytiahol svoj wakeboard a užíval si na zaplavenej ulici.

Wakeboardovanie na zaplavených uliciach

Treba uznať, že mladý chlapec má svojich obdivovateľov. Na svojom facebookovskom profile si video zo zaplavenej ulice mestečka Rossau v Dolnom Sasku vyslúžil 12 tisíc sharovaní a viac ako 45 tisíc lajkov. Hoci v komentároch by ste našli aj kritiku a znechutenie.

Koníčkom 16-ročného Ariana Blanika je totiž wakeboarding, teda niečo ako snowboardovanie na vode. Na rozdiel od wakeboardového vleku či motorového člna ho však po zaplavenej ulici ledva ťahalo auto. A kým mnohí nad zaplavenými majetkami plačú, no tešia sa zo záchrany holých životov, Ariano si záplavy takto užil.

Labe sa valí na východ Nemecka

Nevinná zábavka? Práve na východe Nemecka sa totiž situácia stále neupokojila a hoci Dunaj v nemeckom Passau klesá, situácia sa vyostruje v mestách ako Drážďany či Magdeburg, kde úrady vyhlásili stav ohrozenia.

Hladina Labe v Magdeburgu, ktorá normálne dosahuje asi dva metre, stúpla na vyše 7 metrov! Drážďany, ktoré zažili ničivú povodeň aj v roku 2002, sú už čiastočne zatopené. Očakáva sa, že Labe tu dosiahne deväť metrov, čo je rovnaká úroveň ako počas povodní v roku 2002.

Napätá situácia je v meste Grimma, kde sa dá historickým centrom prejsť len na člnoch. Hladina Labe stúpa aj v Lipsku a mesto Halle sa pripravuje na najhoršie povodne za posledných 70 rokov.

Povodňové spravodajstvo na jednom mieste. ONLINE TU.

ISIFA/Facebook

Súvisiace články

Najčítanejšie správy