Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Mŕtvi turisti v Tatrách. Ich telá našli po niekoľkých mesiacoch
Zdielať na

Mŕtvi turisti v Tatrách. Ich telá našli po niekoľkých mesiacoch

ZAKOPANE / Poľskí horskí záchranári v priebehu niekoľkých hodín našli telá dvoch dlhodobo nezvestných turistov. Tí sa v poľských Tatrách stratili ešte v sepembri a decembri minulého roku.

Našli ho mimo chodníka

Poľskí horskí záchranári pátrali po nezvestnom Nemcovi už od septembra minulého roku kedy ho naposledy videli v Zakopanom. Jeho pozostatky našli len v nedeľu v Doline Haly Gasienicovej.

Poľská horská služba spolu so svojimi slovenskými kolegami pritom pátrali po nezvestnom mužovi už niekoľko mesiacov. "Našiel ho náš dobrovoľný záchranár, mimo turistického chodníka, konkrétne pod Žltou ihlou. Ide zrejme o muža, ktorého sme dlhodobo hľadali," informuje záchranár TOPR, Piotr Bednarz.

40-ročného muža hľadali od decembra

Ten pravdepodobne počas horolezeckého výstupu vypadol zo steny a zrútil sa dole. Poľská polícia momentálne čaká na definitívne potvrdenie totožnosti mŕtveho muža. Toho musí prísť do Poľska identifikovať najbližšia rodina.

"Podľa všetkého ide o turistu, ktorý sa stratil v horách. Ide o obyvateľa Nemecka," dodal hovorca polície Kazimierz Pietruch. Ďalšie telo našli poľskí záchranári o niekoľko hodín neskôr v poľskej časti Západných Tatier. Tentoraz malo ísť o 40-ročného turistu, ktorý sa stratil ešte v decembri.

"V sobotu večer náhodný turista, našiel ľudské ostatky. Ide o muža, po ktorom sme pátrali už od decembra," dodal Bednarz.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy