Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Pikantné fotografie môžu stáť učiteľku miesto
Zdielať na

Pikantné fotografie môžu stáť učiteľku miesto

Zdroj: ISIFA/ilustračné

PETROVA VES / Prípad vydieranej učiteľky žiačkou základnej školy v meste Gbely na Záhorí sa posúva do zaujímavej roviny. Učiteľka na škole predsa len môže zostať.

Učiteľke sa pomstila žiačka

Učiteľka pred štyrmi týždňami spoznala na internete virtuálneho muža vo veku 40 rokov. Stačilo málo a poslala mu tri fotografie svojej postavy, hore bez. Z priateľa sa vykľul vydierač. Polícia nakoniec zistila: vydieračom je žiačka, ktorú pred časom učiteľka striktne potrestala. 

"Keď povedali, kto to je, pochopila som, že je to vlastne pomsta s cieľom zdiskreditovať ma, znemožniť a spoločensky ma ponížiť," vraví poškodená učiteľka.

"Vydieranie je v každom prípade už zločin, to znamená nepatrí do kategórie prečinov, ale už medzi tie trestné činy, ktoré sú závažnejším spôsobom konania uskutočňované," vraví expertka na trestné právo Lucia Kurilovská.

Viacerí sa pedagogičky zastali

Vydieraná a pritom obľúbená učiteľka sa za okamih stala ženou, na ktorú v jej okolí teraz puritáni ukazujú prstom. Podporu však má nie len v starostovi obce v ktorej žije, ale aj v stovkách rodičov a ľudí, ktorí pre ňu spísali petíciu.  
"Robí šéfredaktorku obecných novín, trénuje deti, nemám voči nej žiadne výhrady," vraví starosta obce Petrova Ves Miroslav Pochylý.

Podľa posledných vyjadrení samotnej školy, učiteľka na základnej škole zatiaľ nekončí a bude učiť svojich žiakov aj naďalej. To však ešte nie je isté. Odborníci nevidia dôvod na to, aby lokálna aféra so sexi fotkami znamenala koniec kariéry schopnej učiteľky.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články